Sport

2016.09.26. 16:45

Kis híján elkapták őket - Rosszul kezdett a veszprémi csapat, de a végére talpra állt

Veszprém- Zárt kapuk mögött kezdte a kosárlabda NB I/B nyugati csoportját a Veszprém, nem sokon múlt a győzelem.

Piltman-Horváth Barbara

Veszprém-Oroszlány

86:89
(17:28, 20:19, 27:23, 22:19)

Veszprém, zárt kapuk mögött. Vezette: Gyuris, Vida, Goda. Hoya-Pannon Egyetem Veszprém: Simon 12, Kálló 15/9, Sipos, Körtélyesi 21/6, Hegedűs 8. Csere: Jilling 18/3, Helmeczi 12, Oltárczy, Szeifert. Vezetőedző: Mérész Csaba.

Oroszlányi OSE Lions: Lewis 27/6, Kiss 19/6, Kovács 1, Zsíros 11/6, Varga 13. Csere: Wehner 5/3, Keller 7, Burai, Sonyák 6. Vezetőedző: Vavra András.

Az Oroszlány elleni rang-adón álmosan kezdtek a hazaiak, mintha zavarta volna őket az üres lelátó, még helyzet közelébe sem nagyon kerültek, ezzel szemben a vendégek nem zavartatták magukat, el is léptek a veszprémiektől (0:8). Jilling Lászlóék aztán a negyed közepére magukra találtak. Az addig összeszedett különbséget ugyan nem tudták csökkentetni, de tapadtak az ellenfélre.

17:28-ról folytatták a második negyedet, és bár a vendégek ugyanúgy nyomultak, Kálló Nándor segítségével tíz ponton belülre került a Ho- ya. A támadások nagy része azonban továbbra is pontatlan maradt, a vendégek sztárja, Jestin Lewis pedig nem kapcsolt vissza, így a félidőre maradt a tízpontos differencia, 37:47-ről várták a folytatást.

Körtélyesi Gergely (fehérben) is sokat tett azért, hogy a második félidőben feltámadjon a csapat   Archív fotó: Penovác Károly

Jestin Lewison nem látszott a szünet, ugyanazzal a lendülettel tört tovább előre (37:51), a hazaiak csak Helmeczi András formába lendülésével tudtak visszakapaszkodni, és a védekezés is kezdett egyre jobban helytállni. A végére sikerült rendet ten-ni a fejekben, a 6-8 pontos különbség mindössze egy triplányira olvadt. Az izgalmas hajrá mégis a mezőnyből mind pontatlanabbul célzó oroszlányiaké lett, a veszprémiek elidegeskedték, túlizgulták a próbálkozásaikat.

Mérész Csaba szerint szívüket-lelküket beletették a mérkőzésbe játékosai, megérdemlik a gratulációt, bármit is mutasson a statisztika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!