Sport

2015.05.30. 14:16

Kielce-Barcelona kézilabda mérkőzés

Az első elődöntő, 15.15. órától Kielce-Barcelona.

B. Virág Rita

16:48 Döntős a Barcelona

Az előbb említett Saric védéseinek köszönhetően a Barcelona fokozatosan elhúzott ellenfelének. Lazarov és Karabatic a hátán vitte csapatát, a lengyeleknek viszont semmi sem sikerült. Saric bomba formában védett és az 55. percben 31:27-re alakult az állás. A hátralévő időben Saric még fogott egy büntetőt, Karabatic lőtt egy szerencsés gólt, Lazarov pedig egy labdaszerzésből lőtt egy ütem nélküli ziccert. Bielecki még szépített, ám a vége így is magabiztos, öt gólos katalán siker lett (33:28).

Hogy ki lesz a Barcelona vetélytársa a fináléban, azt hamarosan megtudhatjuk.

16:31 Fej-fej mellett haladnak

A lengyelek átlövője Bielecki fantasztikus góljával a 38. percben sikerült a Kielcének egalizálni, 20:20, s ettől kezdve a Barca képtelen volt lerázni a nagyszerűen küzdő sárga mezeseket. A katalánok rendre vezetést szereztek, de a Dujshebajev fiúk újra és újra ikszre hozták az állást. Sőt, a 45. percben Strlek előtt nagy lehetőség adódott, hogy előnyhöz juttassa övéit, de a csereként beállt Saric kétszer is nagyot védett.

16:00 Félidőben is kettő a különbség

Az első harminc perc végeztével 16:14-re vezet a Barcelona a Kielce ellen. A spanyolok közül Nödessbo, Karabatic, Tomas és Lazarov volt a legeredményesebb, mindegyik egyaránt háromszor volt eredményes. A lengyelektől pedig Bielecki négyszer vette be a katalán kaput, Aguinalgalde pedig három gólt szerzett.

15:48 Két gólra felzárkózott a Kielce

Az első félidő hajrájához érkeztünk. A lengyelek kezdenek magukhoz térni a kezdeti kábulatból és jó védekezéssel, nagyot küzdve visszajöttek a meccsbe. A 23. percben 10:9 áll az eredményjelzőn, de a Kielce találatára nagyon gyorsan válaszol a Barca, 11:9.

15:36 Négy góllal meglógott a Barcelona

Az első elődöntő csak 4:4-ig volt izgalmas, ezt követően a Barcelona kihasználva ellenfele gyermeteg hibáit 8:4-re meglógott. Talant Dujshebajev időt is kért azonnal.

15:18 Puyol az első sorban

Illusztris vendégekre lettünk figyelmesek a kezdéskor. Az első sorban ott ült az FC Barcelona futlball csapatának sztárja, Puyol is. A spanyolok világbajnok védője ráadásul Barcelona mezben foglalt helyet a VIP vendégek között. Azt tudjuk, hogy a futballisták és a kézisek remek barátságot ápolnak, de azt nem gondoltuk volna, hogy Kölnben is tiszteletét teszi kézis cimboráiért a fantasztikus játékos.

15:10 Are you ready for rock and roll?

Megkezdődött a nyitóünnepség. Egy hatalmas ledfal ereszkedett a küzdőtér közepére, s ez előtt ügyes légtornászok produkcióján ámuldozott a húszezres tömeg.

A besötétített aréna őrjöng, a műsorközlő a parkettre szólítja a Barcelona, majd a Kielce sztárjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!