Sport

2015.04.25. 18:58

Kézilabda Magyar Kupa - Érvényesült a papírforma, Veszprém és Szeged a fináléban

Ahogy arra számítani lehetett, a címvédő Veszprém és a trónkövetelő Szeged jutott be a férfi kézilabda Magyar Kupa fináléjában.

B. Virág Rita

Veszprém-Mezőkövesd 28:23 (16:8)
Pécs, 500 néző. V.: Janáky, Temesi. Veszprém: Mikler, Alilovic (kapusok) – Chema, Gulyás, Ilic M. 2 (2), Jamali 4, Lékai 3, Marguc 1, Nagy L. 1, Nilsson 2, Ruesga 5 (4), Schuch, Sulic 5, Terzic, Ugalde 3, Zeitz 2. Edző: Carlos Ortega.
Mezőkövesdi KC: Volarevic, Holló, Liszkai (kapusok), Ciric, Grünfelder 3, Ilic S. 5 (4), Kovács P. 3, Lókodi 3, Molnár F. 2, Nakhayenka 1, Pálos 2, Radnics 2, Szepesi 1, Terenyi 1, Trivkovic 1, Vasic 1. Edző: Skaliczki László.
Kiállítások: 12, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 9/6, ill. 4/4.

A férfi kézilabda MK első elődöntője két szélső góllal, Ugalde és Marguc találatával indult. A másik oldalon Radnic szerezte a Mezőkövesd első találatát (2:1). A mérkőzés ekkor volt utoljára szoros, mert ettől kezdve a címvédő akarata érvényesült. Láthatóan más sebességgel kézilabdázott a Veszprém, s az 5. percben már 5:2 állt az eredményjelzőn.Lékai nagyon élvezte a játékot, ez gólokban is megmutatkozott, hiszen a félidő derekánál már a harmadik góljánál tartott (11:4).

A huszonháromszoros kupagyőztes tetszés szerint lőtte a góljait, de a Mezőkövesd a maga szintén próbált mindent kiadni magából. Ruesga hétméteresekből, majd akcióból is eredményes volt, így a félidő végére kialakult az eddigi legnagyobb különbség.

Szünet után a biztos fölény tudatában a Veszprém leginkább arra ügyelt, hogy ne férkőzzön hozzá igazán közel az MKC. A Mezőkövesd kihasználta, hogy ellenfele már nem összpontosít száz százalékosan, s ledolgozott három gólt, ám a bakonyiaktól a siker elvitathatatlan. A Veszprém csak annyit adott ki magából, amennyire szüksége volt a továbbjutáshoz.

Szeged-Vác  34:25 (20:14)
Pécs, 500 néző. V.: Bacs, Bóna. Szeged: Sierra, Wyszomirski (kapusok), Ancsin 2, Balogh 3, Blazevic, Bombac, Garcia Robledo 2, Hegedűs 3, Ilyés, Källman 2, Loncar, Parrondo 6, Prodanovics 10 (3), Vadkerti, Vranjes 3, Zubai 3. Edző: Juan Carlos Pastor. Vác: Kreisz, Vitáris (kapusok), Bajusz 2 (1), Császár, Cserepka, Debreczeni, Gúnya 4, Gyurina, Joháczi 1, Kökény 4, Lendvay 2, Munkácsi M., Munkácsi R., Nigrinyi 2, Pál 2, Pavlovics 2, Simányi 4, Székely, Tyiskov 2. Edző: Zsiga Gyula.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 2/1.

A másik ágon a Tisza-partiak ugyancsak könnyedén jutottak tovább a másodosztályú Váccal szemben.

A további program. Vasárnap délben rendezik a bronzmérkőzést a Mezőkövesd és a Vác között. A finálét 14 órától bonyolítják le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!