Sport

2016.09.24. 10:14

Készen állnak a szezonra a vízilabdások!

Az új versenyszezon október elején kezdődik a megye vízilabda klubjai számára, mely kapcsán összeállítottuk, hogy áll a felkészülés az új évadra Pápán, Balatonfűzfőn, Balatonfüreden és Ajkán.

Heffler Péter

A fűzfői Balaton uszodában készülő Balaton Vízilabda Klub idén is ifjúsági korosztálytól egészen a legkisebbeknek számító, 2006-ban is fiatalabbak számára kiírt baby bajnokságban indul. A 2010-ben alapult egyesület a megyéből egyedüliként már egy alkalommal megnyerte a régió pontvadászatának számító Dunántúli-bajnokságot, míg a tavalyi évben is volt oka az örömre Kerekes Csongor elnöknek. – Kétségkívül a pár éve szerzett bajnoki cím a klub eddigi legszebb sikere, de az előző évadban is a dobogón tudtunk végezni gyerek I-es korosztályban, míg a baby bajnokságban a negyedik helyig jutottunk – árulta el a BVK elnöke, aki bízik benne, hogy 2016-2017-ben mind az öt korosztályban, amivel bajnokságban indulnak a dobogó valamelyik fokáért lesznek harcban. – A klub természetesen szeretne idén is tovább fejlődni, egy biztos alapokon nyugvó utánpótlásbázist kialakítani a térségben, illetve célunk, hogy az idősebb játékosokat is az egyesületnél tartsuk, mert sajnos tendencia az utóbbi évekből, hogy tizennégy-tizenöt évesen elveszítjük őket – fűzte hozzá Kerekes Csongor. Emellett még Zircen, a városi tanuszodában 2015. január óta tart kiscsoportos foglalkozásokat BVK, ahol az úszás és a vízilabda alapjait sajátíthatják el a gyerekek óvodás korosztálytól egészen tízéves korig. A Balaton-partiak pedig itt is remek tehetségekre leltek, akik közül páran már a fűzfői csapatok kerettagjai, erősségei lettek.

A Balatonfüred Vízilabda Sportjáért Közhasznú Alapítvány a város történetének első vízipóló egyesülete, és ugyan csak 2014. óta létezik, tapasztalatlannak egyáltalán nem mondhatók, ugyanis októberben már a harmadik szezonjukat kezdik a DVL küzdelmeiben. A szakmai munkát irányító Pfaff Péter és Baranyi László edzők nagy előrelépést akkor várnak az egyesületnél, amikor a füredi uszoda megnyitja kapuit. – Idén három bajnokságban indulunk a Dunántúli Vízilabda Ligában, ahol a tisztes helytállás a célunk továbbra is. Amint megnyit az uszoda, több edzéssel, rendesen tudunk majd készülni. Jelenleg azt is sikernek könyveljük el, hogy a taglétszámunkat ilyen körülmények közepette tudtuk tartani. Már a gyerekek is nagyon várják, hogy beköltözhessünk az új uszodába – mondta lapunknak Baranyi László.

A megye legrégebbi klubjának számító Pápai Vízilabda Sport Egyesület még 1981-ben alapult, és az egyetlen felnőtt csapattal rendelkező pólós klub a térségben. A pápaiak azt is elmondhatják magukról, hogy 1998. óta folyamatosan szerepelnek bajnoki küzdelmekben, ami idén sem szakad meg, mivel a 2016–2017-os bajnokságban a Dunántúli Vízilabda Liga serdülő-ifjúsági bajnokságában ugranak vízbe. - Jelenleg nincs könnyű helyzetben a csapat, az egyesület új vezetősége még mindig a 2012 óta felhalmozott problémák megoldásán dolgozik az állami szervek és a Magyar Vízilabda Szövetség számára. Amíg ezek tisztázódnak, tagdíjakból és magánfelajánlásokból finanszírozzuk a működést – mondta Kovács Kristóf, a PVSE elnöke. - Előrelépés viszont így is van a tavalyi évhez képest, ugyanis a játékosok hozzáállásában egyértelmű pozitív változás figyelhető meg, az idősebb generáció tökéletesen segíti a fiatalokat, és a bonyolult pénzügyi és működési problémákat lassan leküzdve visszatért a lelkesedés a közösségbe – tette még hozzá Kovács Kristóf.

Az ajkai Cápa Vízilabda Klub már közel hat éve létezik, és a Pfaff Péter vezette egyesület éppen egy igen nehéz időszakon van túl. – Szerencsére véget ért a más városok uszodáiba történő utazgatások időszaka azzal, hogy nyáron megnyitott a felújított Kristályfürdő, ahol most már rendes körülmények közepette tudunk készülni – árulta el a CVK elnöke. – Ennek köszönhetően is komoly előrelépés, hogy egy kiemelt, országos bajnokságban is rajthoz tudunk állni, ami mellett két dunántúli csapatot is indítunk a DVL-ben. Itt már célokat is meglehet fogalmazni, mégpedig szeretnénk a pontvadászatok felsőházi rájátszásába bejutni – mondta még Pfaff Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!