Sport

2017.01.25. 15:30

Jöhet a tizenkettedik

Veszprém - Zsinórban tizenkettedik győzelmét szeretné megszerezni a HOYA Pannon Egyetem Veszprém NB I/B-s alakulata, amely ezúttal csütörtökön lép pályára.

B. Virág Rita

A HOYA fantasztikus bravúrt hajtott végre az elmúlt héten, az eddig hazai pályán hibátlan listavezető, OSE Lions otthonában győzedelmeskedett (80:87). Nem is akárhogyan, hiszen az utolsó negyed előtt még 12 pontos hátrányban volt a házigazdával szemben.

- Átálltunk emberfogásra és ezzel együtt egész pályán csapdázni próbáltunk. Ez a váltás aztán teljes zavart okozott az oroszlányiaknál és nemcsak az egyenlítés sikerült, hanem fordítani is tudtunk. Remek sikert arattunk, de nem száll a fejünkbe ez a győzelem - fogalmazott Mérész Csaba, a veszprémiek szakvezetője.

Az egyetemisták (fehérben Pavlovic) kiváló formában és sikerre éhesen várják a Budafokot
Fotó: Pesthy Márton

A bakonyiak ezúttal nem a megszokott időpontban, hanem csütörtökön 17 órától fogadják a Budafok gárdáját.

- Otthonunkban, a Vetési gimnáziumban szalagavatót tartanak pénteken, ezért hoztuk egy nappal előbbre a találkozót. Szeretnénk megszerezni zsinórban tizenkettedik győzelmünket a Budafok ellen.

Úgy érzem, ha nem bízzuk el magunkat, ha az oroszlányban tapasztalt hozzáállást mutatjuk, akkor nem lehet gond a gyors és agresszív kosárlabdát játszó budafokiak ellen - mondta el Mérész edző, aki hozzátette, megpróbálják az alapszakaszban a hátralévő mérkőzéseket is sikerrel abszolválni, bár a TF meccs egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek, s akkor a tavalyihoz hasonlóan 20-2-es mutatóval zárnák a bajnokság ezen szakaszát és a csoport élén végeznének.

A HOYA Pannon Egyetem Veszprém U20-as gárdája jelenleg hatodik helyen áll a tabellán. A fiatalok legutóbbi hazai fellépésükön kikaptak az MTK Törökbálinttól (60:90), majd Oroszlányban sem volt sikerélményük (73:61). A csütörtöki ellenfél, a Microsec - Budafok gárdája három hellyel megelőzi a veszprémieket a táblázaton, most a harmadik. A fővárosiak hazai pályán és idegenben is kiváló mutatókkal rendelkeznek, legutóbb például Baján nyertek nagyon biztosan (51:85).



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!