Sport

2016.09.18. 16:38

Hat gólt kapott az FC Ajka, de mit nézett a partjelző?

Ajka, Székesfehérvár – Hátborzongató ítéletek sújtották az FC Ajka NB III-as labdarúgócsapatát, amely nem is bírta a nyomást. Potyák, 11-esek és egy fura partjelző.

Horváth Gábor

Videoton II-FC Ajka 6:3 (3:0)

Székesfehérvár, 100 néző. Jv.: Leél-Őssy Á. Fehérvár FC II: Gyánó - Baksa, Kónya, Varga B., Schiller, Réti, Barczi (Pápai, 88.), Kovács S., Sejben, Kondor (Solomon, 69.), Bévárdi (Lénárt, 46.). Edző: Disztl László.

FC Ajka: Balogh M. - Köles, Pákai, Fodor, Csemer (Csordás S., 78.), Tölgyesi, Nagy B., Pál (Kozma, 35.), Lőrinczy, Skriba, Kovács G. (Szabó Zs., 62.). Edző: Bücs Zsolt.

Gólszerzők: Sejben (4), Lénárt, Barczi, ill. Csordás Simon, Skriba, Lőrinczy.

A 3. percben egyértelmű lesről indult a hazaiak jobboldali támadása, a beadást Barczi 12 méterről a kapu bal oldalába lőtte, 1:0.

Ezt követően két ajkai lehetőség volt, a 9. percben Vad Anita partjelző aztán megfejelte a 3. percben nyújtott teljesítményét. A 16-os vonalánál Tölgyesi hozzáért ellenfeléhez, ezt ő szabálytalannak látta, beintésére a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Sejben értékesítette, 2:0.

A folytatásban Lőrinczy lőtt kapu mellé, majd a másik oldalon Kovács a kapufát találta telibe.

A 25. percben Balogh az ellenfélhez rúgott ki egy hazagurított labdát, Barczi átadása után Sejben növelte a gólok számát, 3:0.

A 30. perc táján kezdett felocsúdni az FC Ajka. Kovács Gábor veszélyeztetett ollózva, majd a jobb kapufa mellé lőtt.

Gyors góllal kezdődött a második félidő. A 48. percben Skribát buktatták a 16-oson belül, 11-es. A büntetőt Lőrinczy értékesítette, 3:1.

Két perccel később Csemer baloldali beadása után Kovács fejéről öklözött Gyánó.

Az 52. percben ismét sikerült a hazaiak hálójába találni, Skriba egy szép csel után a 16-os sarkáról ballal a jobb felsőbe lőtt, 3:2.

Az 56. percben egy gyors Videoton-kontrát követően Barczi remek átadása után Lénárt helyezett a kapu közepébe, 4:2.

A 60. percben Skriba jobb oldali beadása suhant el a kapu és Csemer előtt. Nem sokkal később Skriba került ordító helyzetbe, de 12 méterről a kapusba lőtt.

A 71. percben hiába vezetett nagyszerű támadást az FC Ajka, hiába lőtt egy kényszerítőzés után Skriba a hálóba, Vad Anita lest látott.

Egy perccel később Pákai fejesét Gyánó a léc alól tornászta ki.

A 77. percben ismét jött egy gyors hazai kontra, Barczi-Sejben összjátékot követően utóbbi Balogh mellett juttatta a hálóba a labdát, 5:2.

A 80. percben Szabó lövését Gyánó hárította, a kipattanót Skriba tűzte kapura, a hazai kapus ismét védett. A szögletet Lőrinczy adta be, Csordás nyolc méterről fejelt a hálóba, 5:3.

Ezt követően még két ajkai helyzet alakult ki, a hazai háló azonban érintetlen maradt.

A 95. percben egy hazagurításnál Balogh sokáig várt, a kapus a rárohanó Sejbenbe lőtte a labdát, amely a hálóba pattant, 6:3.

A furcsa körülmények között született első két gól után fél óra kellett, mire észhez tértek a vendégek. Szünet után egyértelmű fölényben játszott az FC Ajka, amely sorban dolgozta ki helyzeteit, a Videoton II azonban két kontrából és egy óriási hibát követően növelni tudta góljai számát.

Címkék#fc ajka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!