Sport

2016.05.05. 09:53

Három diákolimpiai aranyérem

Veszprém, Nyíregyháza - Kiválóan szerepeltek a Veszprémi Torna Club (VTC) sportolói a nyírségi városban megrendezett gumiasztal és minitramp országos diákolimpiai döntőben.

B. Virág Rita

A nyíregyházi viadalra csak az ország legjobbjai jutottak be, a VTC nyolc fős csapattal utazott, akik természetesen az iskoláikat is képviselték.

Kimagasló eredményt ért el Kerék Csongor, aki a II. korcsoportban, a „B” kategóriás versenyeken mindkét számban, gumiasztalon és minitrampon is bajnoki címet szerzett. Sződy Roland gumiasztalon ezüstérmet érdemelt ki, minitrampon pedig negyedik lett. Kovács Botond minitrampon szerzett bronzérmet, gumiasztalon pedig ötödikként végzett. Mindhárom fiatalember a veszprémi Simonyi iskola tanulója.

A Kossuth iskolában tanuló Kubliczky Boldizsár a III. korcsoportban tette próbára magát és gumiasztalon egy ötödik, minitrampon pedig egy nyolcadik helyet szerzett

A csopaki Református iskolát képviselő Vörös Anna a IV. korcsoportban gumiasztalon dobogóra állhatott, második lett, míg minitrampon nyolcadik helyen fejezte be a viadalt.

Pető Panna az V. korcsoportban indult, s a Simonyi iskola tanulója két ötödik helyezéssel utazhatott haza.

Kavalecz Lara ugyancsak fantasztikus eredményeket ért el, hiszen a III. korcsoport „A” kategóriás gumiasztal számában ő lett a diákolimpiai bajnok, minitrampon pedig az előkelő bronzérem jutott neki. Lara ugyancsak Simonyis.

A balatonfüredi Eötvös iskola diákja, Molnár Liza a IV. korcsoportban indult és két ezüstérem lett a jutalma szépen kivitelezett gyakorlataiért.

Kapai Márk, a VTC edzője elmondta, Nyíregyházán kiválóan szerepeltek a fiatalok, néhányan ugyan kicsit túlontúl izgultak, ám összességében elégedett a szerepléssel. A sok-sok érem pedig azt jelzi, jó irányt vettek fel és a jövőre nézve ez felettébb biztató lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!