Sport

2016.10.26. 19:36

A fürediek győztek, a VESC viszont kikapott

A Szent Benedek Balatonfüred újabb biztos sikert könyvelt el, míg a Veszprémi Egyetem megint kikapott a női röplabda NB II-ben.

B. Virág Rita

Szent Benedek-Közgáz 3:1 (17, 8, -19, 22)

Balatonfüred, 100 néző. Szent Benedek: Szokolikné, Jezerniczky, Környei, Dordzsceren, Molnár-Pintér, Vasvári. Csere: Erdősi, Tóth-Lakics, Sebestyén. Edző: Fehér Tibor.

Szépszámú közönség előtt első hazai bajnoki mérkőzését vívta a Szent Benedek. Feszült, ideges hangulatban kezdődött a találkozó, egyik csapat sem tudott ellépni. A hajrához 16:14-es állással érkeztek a felek, ahol a jobban koncentráló hazaiak örülhettek. Álomszerűen indult a második felvonás: Molnár-Pintér remek nyitásaiból a társak ügyesen gyártották a pontokat (17:1). A jelentős különbségnek köszönhetően a fiatalokat is pályára küldte Fehér edző, akik éltek a lehetőséggel.

A Szent Benedek Balatonfüred (a labdával Szokolikné) már javában készül a hétvégi rangadóra
Fotó: Penovác Károly

A harmadik játékrészre túlontúl megnyugodtak a hazaiak, végig loholtak ellenfelük után, csak 19-nél sikerült utolérniük a Közgázt. Itt egy-két meggondolatlan hiba után a vendégek szépítettek (2:1). A negyedik etapban Fehér edző frissített, Sebestyén és Tóth-Lakics érkezésével változott a játék képe, és a Füred biztosan hozta a játszmát és a meccset is.

Fehér Tibor: - Ez a mérkőzés a tavalyi ezüstérmes, Pécs elleni rangadó előtt rávilágított a hibáinkra és arra, milyen úton kell tovább haladnunk.

A junioroknál: Szent Benedek-Közgáz 3:1 (23, 22, -26, 18).

Kalocsa-VESC 3:1 (21, 19, -20, 22).

VESC: Zsinka, Májusi, Varga, Szelle, Rivnyák, Miklós. Csere: Lados, Horváth, Németh, Pusztay D., Pusztay K. Edző: Magi Gábor. Álmosan kezdte a mérkőzést a VESC, ennek ellenére tudta tartani a lépést a Kalocsával, amely a hajrában azonban a maga javára fordította az első szettet. A második etap hasonló forgatókönyv szerint zajlott, főleg mert a VESC a feladott labdákat nem be-, hanem csak átütötte. A harmadik játszmában végre magára talált a Veszprém, és végig vezetve szépített. Sajnos a folytatásban ismét visszaesett az előkészítés színvonala, ezért a szoros játszma ellenére az egyenlítés nem sikerült.

Magi Gábor: - Egy nyerhető mérkőzésen saját magunkat vertük meg.

A juniorok: Kalocsa-VESC 3:0 (22, 17, 15).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!