Sport

2017.05.27. 18:39

FC Ajka: négyet gurítottak a bronzérmesnek!

Ajka – Szép sikerrel, ezen belül remek támadásokkal és egy bődületesen nagy góllal búcsúzott a hazai közönségtől szombaton az FC Ajka a labdarúgó NB III-ban.

Horváth Gábor

FC Ajka-Kaposvár

4:0 (2:0)

Ajka, 300 néző. V.: Kovács. FC Ajka: Balogh – Köles, Kovács Gergő, Kozma, Fodor – Tölgyesi, Szabó (Markó Róbert, 73.), Hanzl – Pál, Balázs (Lőrinczy, 68.), Juhász (Kovács Gábor, 58.). Edző: Rozmán László. Kaposvári Rákóczi FC: Gőcze – Nagy J., Lakatos, Szabó A. - Hadaró, Pintér, Szakály – Nagy K., Hujber, Kollega (Godzsajev-Telmán, 79.), Fonyódi (Ivancsics, 46.). Edző: Artner Tamás.

Szezonbeli utolsó hazai mérkőzésén a már biztos bronzérmest fogadta a negyedik helyen álló ajkai csapat az NB III nyugati csoportjában.

Az első negyedóra nem hozott helyzetet, majd a hazaiak gyorsan vezetéshez jutottak.

A 18. percben egy szögletet követően Kovács Gergő csúsztatott, a hosszú oldalon érkező Szabó könnyedén passzolt a hálóba, 1:0.

Az ajkaiak remek meccsel búcsúztak a hazai közönségtől
Fotó: Penovác Károly

A folytatásban is az FC Ajka játszott jobban, de nagyobb helyzetet nem sikerült kialakítani. A 33. percben Kollega próbálkozott lövéssel, de messze célt tévesztett. Nem sokkal később Tölgyesi lőtt nem sokkal mellé.

A 35. percben komoly védésre volt szükség Baloghtól, a hazaiak hálóőre Kollega nagy helyzeténél hárított.

Még a szünet előtt növelte előnyét az ajkai csapat. Balázs futotta be a labdát, beadását pedig a remekül érkező Kovács Gergő fejelte a hálóba, 43. perc: 2:0.

A második félidő elején hiába próbálkozott a Kaposvár, nem sikerült szépítenie. Sőt, a hazaiak hamarosan még közelebb kerültek a sikerhez.

A 60. percben Hanzl bombázott 28 méterről a bal felső sarokba, óriási gól volt, 3:0.

A Somogy megyeieknek ezután tényleg rá kellett kapcsolniuk, Hujber lövését Balogh bravúrral hárította.

Az FC Ajka azonban továbbra is uralta a mérkőzést. A 73. percben Rozmán László a 16 esztendős Markó Róbertnek is lehetőséget adott.

A kaposváriak emberhátrányban zártak, a 85. percben Lakatos kapta meg második sárga lapját.

A megítélt szabadrúgást Hanzl vágta a kapuba, 86. perc: 4:0.

Mindkét csapat támadófelfogásban játszott, főleg az első félidőben volt remek az iram. Az ajkaiak tavaszi legjobb játékukat produkálva időnként látványos támadásokat vezettek és ilyen arányban is megérdemelten nyertek.

Rozmán László: - A mai napon a csapat, csupa nagy betűvel, maximálisan betartotta a taktikai utasításokat és néha szellemes, ötletes játékkal egy nagyon jó együttest győzött le. Kivétel nélkül minden pályára lépőt szeretnék kiemelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!