Sport

2015.05.03. 15:20

Esőben csatáztak a fiatal kerékpárosok

Veszprém – Több mint száz versenyző állt rajthoz a Carpathian Couriers Race elnevezésű országúti kerékpáros viadal magyarországi szakaszán. A mezőnyt alapos próbatétel várta a Veszprém és Tapolca közötti útvonalon.

Horváth Gábor

A rangos nemzetközi megmérettetés, amelyen 23 év alatti profi kerékpárosok indulnak, második alkalommal érintette megyénket. Tavaly Veszprémből indult az ötállomásos sorozat, most kék-két lengyel és szlovák viadal után az utolsó szakaszt rendezték a bakonyi megyeszékhelyen.

A versenyközpont, rajt és a cél is az Óváros-téren rendezkedett be, a helyszínt ellepték a versenyzők és kísérőik. Méregdrága, csillogó kerékpárok és összpontosító gazdáik várták a kezdést, miközben a tér közepén felállított színpadon bemutatkoztak a legjobbak. Külsős érdeklődő azonban alig akadt, ami – legalábbis részben - bizonyosan az esőre álló időjárásnak volt köszönhető.

A mezőny vasárnap délelőtt az Óváros és a Szabadság tér között felállított rajthelyről indult Fotó: Penovác Károly

A rendőrmotorosok vezette mezőnynek is meg kellett küzdenie az időjárással, ahogyan 2014-ben, idén sem úszták meg a résztvevők csapadék nélkül (igaz, a tavalyi jégeső azért keményebb próba volt) a magyar szakaszt. A hajrában többen is elestek a csúszós útviszonyok miatt, komolyabb sérülés nem történt, de néhány kerékpáros orvosi ellátásra szorult.

A 109 kilométer hosszú útvonalat, amely Nagyvázsony, Kapolcs, Tapolca, Nyirád, Halimba és Pula érintésével tért vissza a megyeszékhelyre, a belga Remy Mertz teljesítette a leggyorsabban (alig több, mint 2 óra 13 perc alatt), mögötte a holland Adriaan Janssen és lengyel Patryk Stosz végzett. Nagy csata volt a legjobb helyezésekért. Összetettben a holland Tim Ariesen bizonyult a legjobbnak, minimális különbséggel, négy másodperccel megelőzve a spanyol Alvaro Cuadrost, valamint a harmadikként záró belga Dries Van Gestelt.

A legjobb magyar a 68. helyen végző Rózsa Balázs lett, Pelikán János a 73., Lengyel Zoltán a 84., Móricz Dániel a 87., Ruttkay Zoltán a 88., Filutás Viktor a 96., Lóki Bence a 113. pozícióban zárta a sorozatot. A vasárnapi szakaszon Lengyel a 23. helyen ért célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!