Sport

2016.10.10. 18:49

Esélyt sem adtak

Veszprém – Ismét nagyon magabiztos volt a veszprémi futsalcsapat, amely nem adott esélyt a szerencsével kissé hadilábon álló zalaegerszegieknek az NB I negyedik fordulójában.

Horváth Gábor

1. FCV-Göcsej SK4:1 (3:0)

Veszprém, 500 néző. V.: Wittner, Deme. 1. Futsal Club Veszprém: Schmidmajer – Bognár, Tatai, Boromisza G., Gulyás. Csere: Fehér, Boromisza D., Füzy, Püspök, Tar, Petróczi, Sárdi, Spandler. Edző: Madarász János. Göcsej SK: Balikó – Tóth, Apatini, Kottán, Horváth D. Csere: Cseresnyés, Gorjanácz, Szőke, Horváth E., Németh, Nagy, Gugcsó, László, Koronczai. Edző: Tánczos Tibor.A szezont remekül indító Veszprém zalaegerszegi vetélytársát fogadta a negyedik fordulóban.

A Göcsej SK szívós ellenfélnek ígérkezett, ennek ellenére 18 másodperc alatt megszületett az első hazai gól, Gulyás fejelt a rövidbe egy felívelést, 1:0.A folytatásban a vendégek igyekeztek egyenlíteni, Schmidmajer védett óriásit, majd a 7. percben Püspök vágta a hálóba a labdát, már 2:0 volt az állás.Akadt helyzete a zalaiaknak is, de a Veszprém összességében kontrollálta a meccset, Schmidmajer eszén pedig nem lehetett túljárni, a hazai hálóőr rendkívül magabiztos volt.

Püspök Péter duplázott a mérkőzésen
Fotó: Penovác Károly

A 19. percben ismét Püspök volt ismét eredményes, 3:0.A szünetig hátralévő időben újabb nagy Göcsej-helyzet maradt ki, a vendégek nem sáfárkodtak jól lehetőségeikkel, az 1. FCV sokkal határozottabban és pontosabban játszott.A második félidőt nagy kapufával kezdte a vendégcsapat, a másik oldalon Tar került ígéretes helyzetbe.Nagyon nyomott a Göcsej, de egy hiba után megint a bakonyiak szereztek gólt.

Balikó jött ki kapujából, a társak elveszítették a labdát, a hálóőr pedig nem ért vissza időben. A játékszert megszerző Tatai szépen helyezett az üres kapuba, 27. perc: 4:0.A folytatásban ismét megrezdült a hazai kapufa, nem volt szerencséje a Göcsejnek, amely ment előre becsülettel, de kezdte elveszíteni a hitét.

A veszprémiek könnyedén verték vissza a vérszegény támadásokat, s ha egy kicsit pontosabbak, kontrából növelhették volna előnyüket. A 40. percben megtört a vendégek átka, Németh Péter szépített, 4:1.

Edzői nyilatkozat:

Madarász János:

– Nem voltunk annyira gördülékenyek, mint legutóbb, rengeteg hiba csúszott a játékunkba. Ez az ellenfelet is dicséri. Örülök a sikernek, fontos pontokat szereztünk.

Tánczos Tibor:

– Nem volt ekkora különbség a két csapat között. Ha csak felét berúgjuk a helyzeteinknek, nemcsak a döntetlen lehetett volna meg, akár nyerhettünk is volna. Perzse a futsalban sincs ha. Gratulálok a Veszprémnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!