Sport

2017.02.08. 19:45

Erőfelmérő jön - Pénteken a TF-et fogadja a Motax KC

Pápa - A nyolc közé jutás szempontjából igen fontos ütközet vár a Motax KC Pápa együttesére a Tehetséges Fiatalokért-Budapest ellenében a férfi kosárlabda NB I/B-ben pénteken.

B. Virág Rita

Az elmúlt héten a Motax hazai pályán, különösebb megerőltetés nélkül 69:50-re verte a sereghajtó Alba Fehérvár együttesét. A győzelemmel nagy lépést tett Vajda József legénysége, hogy az alapszakaszban bejusson a legjobb nyolc közé. Az üldöző Budafoknak azonban még mindig van matematikai esélye arra, hogy beérje a Pápát, ezért az pénteken mindenképpen megerősítené a helyét.

- A TF rendkívül egységes, fiatal, jó képességű alakulat, amely otthon és ide-genben is bárkire veszélyes - kezdte Vajda József, a pápaiak szakvezetője. - Rendkívül keményen védekező együttes, egyik legjobbjuk a Veszprémet is megjárt Beák Gábor, aki bármikor képes harminc pont fölötti produkcióra. Az ő védése kifejezetten komoly feladat elé állít minket - hangsúlyozta a tréner.

A Motax KC Pápa (fehérben Horváth Gergő) számára kiváltképp fontos lenne az újabb siker
Fotó: Penovác Károly

A TF jelenleg ötödik a tabellán kilenc győzelemmel és hat vereséggel, ám a négy közé jutásról még nem tett le, az MTK Törökbálint mindössze egyetlen sikerrel ért el többet nála. A Pápa elleni ütközet ezért a fővárosiaknak is különösen fontos lesz.

- Számunkra a legfontosabb kérdés, hogy pályára tud-e lépni Kálmán László. Tény, hogy vele jóval erősebbek vagyunk, hiszen nemcsak ponterős, hanem igazi vezére a társaságnak, ha kell, tartást, hitet, lendületet ad, ha kell, buzdít vagy támogat. Sajnos továbbra sem jött még rendbe a sérülése, és bár szeretne játszani, nem tudom, megéri-e kockáztatni a pályára lépését - hangsúlyozta Vajda edző.

A Motax KC Pápa most a nyolcadik helyet foglalja el a táblázaton. A hatodik PVSK és a hetedik Bonyhád egy-aránt 7-8-as mutatókkal áll, míg az üldöző Budafok 5- 10-zel a kilencedik.

- Küzdelmes, kemény csatára számítok, ahol szerintem a védelmek dominálnak majd. Azt gondolom, 75 dobott ponttal és megfelelő koncentrá-cióval legyőzhetjük a TF csapatát - húzta alá a tréner.

A mérkőzés pénteken 18 órakor kezdődik Pápán, a városi sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!