Sport

2015.07.27. 08:56

Érdi Mária Európa-bajnok lett Portugáliában

Tihany – Nagy fölénnyel nyerte a Laser Radial hajóosztály ifjúsági Európa-bajnokságát a Tihanyi Hajós Egylet tehetséges sportolója, Érdi Mária.

B. Virág Rita

A portugáliai Viana do Castelo vizein rendezték meg az U19-es ifjúsági Laser Radial Európa-bajnokságot, ahol a női mezőnyben 24 nemzet 82 hajója versengett.

Hazánkat egyedüliként Érdi Mária képviselte, aki javuló teljesítménnyel, nagy fölénnyel utasította maga mögé a rangos, illetve népes mezőnyt.

Ugyan az első futamban csak tizenharmadikként ért célba a THE versenyzője, de ezt követően magára talált és begyűjtött többek között három futamgyőzelmet, két második és négy harmadik helyet, egyszer negyedik lett, egyszer pedig nyolcadikként végzett.

Összesítésben pedig hatalmas fölénnyel nyerte a kontinens vetélkedőt, hiszen kilenc ponttal előzte meg az ezüstérmes lengyel Magdalena Kwasnát, és tizenhéttel a harmadik helyezett spanyol Silvia Gonzalez Moralest, valamint a negyedik holland Mirthe Akkermannt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!