Sport

2016.08.12. 12:30

Először futballoznak az ajkaiak otthon

Ajka - Hazai pályán is bemutatkozik az NB III-ban az FC Ajka labdarúgó-együttese, amely szombaton az Érdi VSE-t fogadja 19 órától.

B. Virág Rita

Az ajkaiak egy rendkívül peches gól miatt pontokat vesztettek el Tatabányán, 2:2-vel utazhattak haza.

- Ebből a meccsből nem vonhatunk le messzemenő következtetéseket. Nem volt szerencsénk, azonban az is igaz, muszáj tovább javítani a játékunkat. Fizikálisan jól állunk, ám taktikailag, főleg a védekezésünkön még van mit csiszolni - összegzett Bücs Zsolt, az FC Ajka vezető-edzője.

Bücs Zsolt (balra) edző szerint meg kell tanulniuk győzelmi kényszerben futballozni, ha vissza akarnak jutni az NB II-be Fotó: Penovác Károly

Az előző kiírásban még NB II-es alakulat minél előbb szeretne visszajutni a második vonalba, s ehhez bizony hazai pályán csak a győzelem elfogadható eredmény. Az ajkaiak első otthoni összecsapásukon az Érdi VSE-t látják vendégül, szombaton 19 órától. Az Érd jól kezdte az évadot, az első fordulóban simán verte 2:0-ra a Dorogot.

- Az érdiek remekül váltogatják a játékrendszereket, hol 4-2-3-1-es, hol 3-4-3- as felállásban fociznak. Erre mindenképpen fel kell készülnünk. Ahogy arra is, hogy a Pest megyei társaság a legmagasabb alakulat a mezőnyben, így a pontrúgásoknál, bedobásoknál nem szabad teret hagyni a jól fejelő játékosaiknak - magyarázta Bücs Zsolt.

A tréner hozzátette, tisztában vannak vele, hogy idén győzelmi kényszerben lépnek pályára minden összecsapáson, ám ez sokkal motiválóbb és érdekesebb, mint ha meg-elégednének a közepes eredménnyel.

- Ezzel meg kell tanulnunk együtt élni ebben a szezonban - szögezte le.

A tréner nem számíthat szombaton több játékosára, Major, Juhász, Rosta és Fodor is maródi. Major talán két hét múlva elkezdheti a munkát, Juhászt viszont operálni kell a térdével, Rostát pedig porcsérülés miatt. Fodor rúgást kapott, de egyelőre nem terhelhető. Skriba pedig eltiltott, ezért nem játszhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!