Sport

2017.06.08. 17:45

Előkelő helyen végeztek a BVK korosztályos vízilabdacsapatai

BALATONFŰZFŐ A különböző korosztályos vízilabda-bajnokságok is a végéhez közelednek. A Balaton Vízilabda Klubnál több remek eredménynek is örülhetnek.

B. Virág Rita

A Dunántúli Vízilabda Liga C, gyermekbajnokságában végeredményt hirdettek a Fűzfőn megrendezett utolsó fordulót követően. Eszerint hibátlan mutatókkal bajnoki címet szerzett a BVK, ezüstérmes lett a Balatonfüred VSKA, harmadikként végzett a másik füredi klub, a BUSC, míg negyedik lett a BVK-Zirc gárdája. A bajnokcsapat tagjai: Maser Márk, Munkácsi János, Nagy Benedek, Klespitz Milán, Kővári Máté, Kiss Barnabás, Balogh Zsombor, Csomai Dominik, Di Croce David Mattia, Müller Zsombor, Szanyi Dávid, Király Csenge. A pontvadászat legjobb góllövője Nagy Benedek (BVK) volt 45 találattal.

A DVL gyermek C bajnokságban a Balaton Vízilabda Klub csapata teljesen megérdemelten lett aranyérmes Fotó: Heffler Péter

A DVL gyermek "B" bajnokság alsóházi rájátszásában a negyedik forduló zajlott le a közelmúltban. Itt a BVK, Heffler Péter alakulata 15:3-ra verte a Velencét, majd 29:1-re a HKLSE-t is. Ugyanitt a Balatonfüred VSKA 15:4-re legyőzte a Szekszárdot, míg a Velencével szemben óriási csatában 6:5-re diadalmaskodott. Jelenleg a BVK vezeti a csoportot nyolc sikerrel, a BVSKA a harmadik 5-3-as mutatóval. Mivel a BVK-t már ne lehet utolérni, így az is eldőlt, hogy összesítésben a hetedik helyen fejezi be a bajnokságot.

A DVL ifjúsági és serdülő pontvadászatában, az alsóházi rájátszásban előrehozott mérkőzésen fogadta a BVK a Velencét. Kerekes Csongor tanítványai meggyőző teljesítménnyel, 33:2-re nyertek, Bartha Bertold pedig hét gólt jegyzett.

A BVK így az alsóházi rájátszásban hibátlan maradt, nyolc meccset megnyert, a csoportjában az élen zárt, összesítésben pedig a hatodik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!