Sport

2017.05.23. 14:10

Berhidán tartott élménybeszámolót az olimpikon Németh Zsanett

Hazalátogatott a magyar női birkózás egyik legeredményesebb versenyzője, Németh Zsanett.

Horváth Gábor

A berhidai származású kadet- világbajnok, kétszeres U-23-as Európa-bajnok, felnőtt Eb-ezüstérmes, olimpikon birkózó a helyi kultúrház és könyvtár meghívására találkozott a sportbarátokkal, érdeklődőkkel.

Németh Zsanett a program keretében többek között élménybeszámolót tartott, amelyre meghívást kapott nevelőedzője, Nesó Sándor is.

A BERHI BSE elnöke, vezetőedzője az első versenyengedéllyel, valamint régi fotókkal, relikviákkal lepte meg tanítványát, aki jelenleg az Újpest birkózója. (A fővárosi és a berhidai klub 2016-ban együttműködési szerződést kötött.)

Németh Zsanett nevelőedzőjével, Nesó Sándorral (balra) és a helyi klub másik trénerével, Rupp Józseffel
Fotó: BERHI BSE

Zsanett beszélt a birkózás szépségeiről, arról a kemény munkáról és szorgalomról, ami a tehetség mellé szükséges ahhoz, hogy valaki eredményes élsportoló lehessen. Elmondta, szinte az egész világot bejárta a birkózásnak köszönhetően. A 23 esztendős kiválóság nagy szeretettel beszélt a berhidai egyesületben eltöltött évekről, máig is őrzi azt a birkózócipőt, melyet az országos diákolimpiai arany-éremért kapott nevelőedzőjétől.

Köszönetet mondott azért, hogy Nesó Sándor és a klub másik edzője, Rupp József hazai versenyein jelen vannak, segítik őt lelkiekben.

Ami a jövőt illeti, Zsanett a 23 éven aluliak között és a felnőtt világbajnokságon szeretne eredményesen szerepelni.

Fontos célja, hogy a riói ötkarikás játékokat követően a 2020-as tokiói olimpiára is kijusson.

Versenyzői karrierjét követően szívesen foglalkozna fiatalokkal, érdekli az edzői pálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!