Sport

2017.05.14. 12:04

Életben tartott remény: a veszprémi kosarasok Miskolcon tudtak diadalmaskodni

Idegenbeli győzelmükkel nemcsak kiegyenlítették a párharcot a Hoya Pannon Egyetem Veszprém kosarasai a Miskolccal szemben, hanem életben tartották reményeiket a döntőbe jutásra a férfi kosárlabda NB I/B-ben.

B. Virág Rita

MEAFC-Hoya Veszprém 61:74 (15:16, 10:25, 17:13, 19:20)

Miskolc, 300 néző. V.: Gorka, Gál, Fodor. Miskolci EAFC: Szögi 12/3, Drahos 4, Máté 3/3, Lippai 6, Price 13. Csere: Takács 10/6, Szojka 4, Kopasz 3, Galló 2, Endrész 4, Orosz. Edző: Bene Szilárd.

Hoya Pannon Egyetem Veszprém: Helmeczi 6, Kálló 7/3, Kámán 8/3, Pavlovic 19, Körtélyesi 27/18. Csere: Simon 2, Hegedűs 2, Jilling 2, Sipos 1, Szűcs, Májer, Szeifert. Edző: Mérész Csaba.

A férfi kosárlabda NB I/B elődöntőjében a két győzelemig tartó párharc első felvonását hazai pályán elvesztette a Hoya Veszprém, ezért hogy életben tartsa esélyét a döntőbe jutásra, idegenben, Miskolcon kellett győznie.

Mintegy húsz mindenre elszánt veszprémi szurkoló is elkísérte a csapatot a több száz kilométeres útra, akik hangszálaikat nem kímélve végig buzdították, űzték, hajtották, kedvenceiket.

 

Kifejezetten szorosan alakult az első játszma, annak dacára, hogy a Veszprém kellően agresszív és fegyelmezett védekezéssel rukkolt elő. A Miskolc ott lihegett a mindenre elszánt bakonyiak nyakán, de így is egy pontos vendég előnnyel zárult a negyed. A második felvonásban aztán beérett gyümölcse a szoros védekezésnek. A Miskolc támadójátéka megtorpant, míg a túloldalon Körtélyesi és Pavlovic vezérletével beindult a veszprémi támadó gépezet. A 25:10-es veszprémi széria azt jelentette, hogy a félidő végére 41:25-re vezetett a Veszprém.

A térfélcserét követően a Miskolc megpróbált felzárkózni, de ez csak rövid szakaszokra sikerült neki, mert ezen a napon a Hoya csapatából mindig akadt valaki, aki egy-egy szép megoldással, remek dobással megtörte a házigazdák lendületét. Ugyan a harmadik játékrészt a Miskolc nyerte, de még így sem forgott veszélyben a veszprémi vezetés (42:54).

Az utolsó negyedben Mérész edző mindenkinek játéklehetőséget adott, de a cserepadról beállók sem okoztak csalódást, hiszen a különbség nem csökkent, sőt még egy ponttal sikerült növelni azt.

Mérész Csaba: - Kifejezetten jó volt látni, hogy amit két héten át gyakoroltunk, azt viszontláttam a pályán. Le a kalappal a fiúk előtt, fegyelmezetten védekeztek negyven percen át, igazi csapatként működtek és megérdemelt sikert arattak. Nem kérdés, hogy pénteken szeretnénk újabb győzelmet elérni, hogy a bajnoki aranyéremért is harcba szállhassunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!