Sport

2017.07.05. 15:40

Egyelőre nem teljes a keretük

VESZPRÉM Megkezdte felkészülést a VLS Veszprém NB III-as labdarúgó-együttese, ám még korántsem teljes a kerete.

B. Virág Rita

Már lejátszotta első edzőmérkőzését a VLS Veszprém, ahol a Mosonmagyaróvári TE ellen 4:1-es vereséget szenvedett. A bakonyiak egyetlen találatát Szabó Bence szerezte.

- Nem estünk kétségbe, hiszen ezen a találkozón jobbára azok jutottak lehetőséghez, akik próbajátékra érkeztek hozzánk - kezdte Orbán Tamás, a veszprémiek szakvezetője. - Több futballistát is megnéztünk, ám egyelőre öt érkezőről tudok beszámolni. Szabó Bence gyakorlatilag hazatér, hiszen ő a VFC USE-ban nevelkedett, Győrben, majd Csornán szerepelt. Boromisza Gábor az 1. FC Veszprém futsalcsapatától tér vissza. Polareczki Roland Hévízről igazolt hozzánk. Hoffer Levente és Nyéki Miksa pedig két olyan fiatal tehetség, akik az egyetemen tanulnak tovább, így a csapatunkban tudnak játszani - derült ki.

A VLS Veszprém kerete teljesen átalakul Fotó: Penovác Károly

A távozók listája ennél valamivel hosszabb. Bene Zsombor és Krebsz Máté a bajnoki címre törő FC Ajkánál folytatja, Hársfalvi András pedig a Videotonnál focizik tovább. Felber Patrik Budafokon próbajátékon igyekszik bizonyítani, míg Sárosi Dánielt Ajkán tesztelik. Márkus Attila visszatér Norvégiába. Úgy tudni, Szabó Patrik Balatonfüreden folytatja, és Molnár Marcell is eligazol. A hírek szerint Meiczinger Bencét a megyei I. osztályban szereplő Úrkút csábítja. Burcsik Martin pedig hosszú sérülése miatt még mindig nem állhat Orbán Tamás vezetőedző rendelkezésére.

- Legalább 10-12 játékossal is tárgyalásban állunk. Mindenképpen szeretnénk megerősíteni a keretünket, nagy szükségünk van még egy jobboldali, valamint egy belső védőre, illetve két szélső játékosra is. Szeretném, ha az idén valamivel nyugodtabban vághatnánk neki a pontvadászatnak és ezt a lelki állapotot a szezon végéig meg tudnánk őrizni - bizakodott Orbán Tamás.

A VLS Veszprém a legközelebbi felkészülési mérkőzését július 8-án, szombaton, 10 órai kezdettel vívja a Mosonmagyaróvári TE gárdájával szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!