Sport

2016.07.26. 18:20

Csaba Árpád emlékére sakkoztak - Az ajkai nemzetközi versenyen erős mezőny gyűlt össze

Ajka - Országosan is kimagasló színvonalú és nem mellesleg remek hangulatú versenyt rendeztek az év elején elhunyt Csaba Árpád emlékére a településen.

Horváth Gábor

A Csaba Árpád-emlékversenyen, amely egyben Ajka város rapid sakkbajnoksága is volt, kiemelkedő erősségű mezőny gyűlt össze: 15 címviselő, köztük három nemzetközi nagymester, négy nemzetközi mester s számos fiatal tehetség ült asztalhoz a háromnapos viadalon.

Az év elején elhunyt Csaba Árpád ajkai sakkozó, csapatvezető és versenyszervező tiszteletére első alkalommal életre hívott nemzetközi eseményen összesen közel hatvanan ragadtak sakkbábut a kezükbe.

Az ajkai megmérettetésen közel hatvan sakkozó ült asztalhoz. A résztvevők nagy csatákat folytattak a minél jobb helyezésekért. A fő versenyen Balog Imre nagyszerű teljesítménnyel győzött (Fotó: Nagy Lajos)

A második helyen Aczél Gergely, a harmadikon Varga Zoltán végzett (Fotó: Györkös József)

A verseny izgalmas, kiélezett küzdelmet hozott, de a győztes kiléte nem volt kérdéses.

- A versenyből kiemelkedett a rapid sakkozás magyarországi bajnoka, Balog Imre nemzetközi nagymester, aki 2700 Élő-pontot meghaladó teljesítménnyel, nyolc győzelemmel és egy döntetlennel szerezte meg az első helyet, magabiztosan maga mögé utasítva a mezőny többi tagját - tudta meg lapunk Csaba Árpád főszervezőtől, az emlékverseny névadójának fiától. - A helyiek hosszas küzdelem után tudták a városi viadal végső sorrendjét kialakítani. Külön említést érdemel, hogy Ajka bajnoka és ezüstérmese egyben a főversenyen is díjazott lett. Nagy örömre adott okot a megyei fiatalok, Juhász Judit, Gaál Zsóka, Margl Roland, Egresi Máté és Kovács Zsolt jó, eredményes játéka, amely visszaigazolta, hogy Veszprém megye sakkbázisa országosan kifejezetten erős - fogalmazott Csaba Árpád.

A verseny végereménye: 1. Balog Imre 8,5 pont, 2. Aczél Gergely 7, 3. Varga Zoltán 6,5, 4. Györkös Lajos 6,5, 5. Seres Lajos 6,5, 6. Juhász Ármin 6, 7. Hardicsay Péter 6 pont, 8. Martini Balázs 6. Az ajkai bajnokságon: 1. Hardicsay 6, 2. Martini, 3. Kozma Károly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!