Sport

2016.10.02. 10:01

Botrány a falunapon!

Nyirád – Csak a szervezők leleményessége mentette meg a nyirádi falunap egyik fő programját, amelyet több százan vártak. Senki sem számított arra, hogy ilyesmi megtörténhet.

Horváth Gábor

Lapunk is beharangozta a szombati Nyirád Öregfiúk-Vasas Öregfiúk barátságos labdarúgó mérkőzést, amelyet egy 52 évvel ezelőtti meccs (akkor a „nagy" Vasas volt a helyi Bányász vendége) emléktalálkozójának rendeztek. Azaz csak rendeztek volna.

A Vasas ugyanis nem érkezett meg...

Fermos László, a Nyirád SE elnöke, főszervező a Naplónak elmondta: hetekig szervezték az emlékmérkőzést, személyesen is jártak Budapesten, a Vasas Öregfiúk vezetőjével számos faxot váltottak. Szombaton délelőtt azonban hiába várták a fővárosiakat, akik az érdeklődő telefonhívásra annyit válaszoltak, hogy e-mailben lemondták a szereplést.

 

Kiderült, ez így volt, péntek este (!) a polgármesteri hivatal (!) elektronikus címére küldtek egy levelet.

A szervezők leleményesen oldották meg a nehéz és kínos (több százan gyűltek össze a pályánál) helyzetet, gyorsan szerveztek egy másik csapatot, így két Nyirád lépett pályára. Az eseményre meghívták Kovács Zoltán államtitkárt, s mezt húzott többek között Boczkó Gyula, a tapolcai öregfiúk vezetője, valamint Császár László, a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém megyei Igazgatóságának társadalmi elnöke is.

A falunap keretében rendezett találkozót végül remek hangulatban játszották le, a mérkőzés előtt köszöntötték a 90 esztendős Laczó Rudolfot, aki évtizedekig volt a helyi labdarúgás mindenese.

Fermos Lászlóék rengeteget készültek erre az alkalomra, így a Vasas lépése nemcsak kellemetlenül érintette a helyieket, hanem igazi sértés is volt. A nyirádiak végül megmentették a menthetőt, így tompították a csalódottságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!