Sport

2016.10.21. 13:30

Barcelonából jelentjük: Sulic csak BL-győztesként vonulhat vissza

Barcelona - Ha kell, éjjel kétóránként felkel, hogy megetesse a zsiráfbébit, ha kell, rekedtre kiabálja magát a kézilabdapálya lelátóján. Állítása szerint furcsa kettősség lakozik benne, a hétköznapokban igen szelíd embernek tartja magát, ám ha kézilabdáról van szó, igazi, kissé elfogult fanatikus.

B. Virág Rita

Marokházi Katalin, a veszprémi állatkert gondozója szerint a Telekom Veszprém kétgólos sikert arat szombaton este a Barcelona otthonában.

Már a Telekom Veszprém jogelődjeinek első otthonában, a Március 15. úti sportcsarnokban is állandó bérlete volt Marokházi Katalinnak. Az országszerte méltán népszerű és közkedvelt veszprémi állatkertben is jól tudják, ha állatokról, vagy kézilabdáról van szó, Katalin nem ismeri a tréfát. Sőt, a 2017-es kölni négyes döntőre már most kiírhatta a szabadságát, munkahelyén ugyanis annyira komolyan veszik a sportág iránti szeretetét.

Fotó: Veszprémi Állatkert

- Akkor jártam először kézimeccsen, amikor még az Éles, Csoknyai, Pásztor féle társaság hozta a sikereket Veszprémnek. Azonnal magával ragadott a sportág, azóta van bérletem is. Ha tehetem vidékre, külföldre is elkísérem a csapatot, így most Barcelonából sem hiányozhattam - mondta el Katalin.

A két és fél órás repülőút alatt aztán azt is elárulta, neki Renato Sulic a nagy kedvence. Számtalan ereklyét szerzett már a korábbi és a jelenlegi csapattól, akad régi bőr kézilabdája Éles és a többiek aláírásával, de mindennél jobban vágyik egy Sulic mezre, magától a beállótól. Aztán megmutatta a kedvenc karkötőjét is, amin természetesen a fő dísz egy Telekom Veszprém embléma.

- Májusban Kölnben Sulic volt az egyik veszprémi dedikáló. A karomra kértem tőle az aláírást. Úgy döntöttem, ha megnyerik a BL-t, akkor az aláírást véglegesíttetem, vagyis rávarratom a karomra. Sajnos végül le le kellett mosni, de az idén biztos vagyok benne, hogy a Veszprémé lesz a trófea. Sulic ugyanis mésként nem vonulhat vissza, csakis BL-győztesként - szögezte le.

Katalin azt mondta, nem véletlenül lett Sulic a legnagyobb kedvence. Szerinte ugyanis csak a legelszántabbak, a legelhivatottabbak képesek talpra állni egy olyan balesetből, amiből a horvát beálló képes volt. (Sulicot egy tengerparti nyaralóhelyen elgázolták, felépülése valóban hónapokig kétséges volt - a szerző.)

A Sulic iránti rajongása odáig fajult, hogy amikor Kölnbe utazott a gárda saját buszával, akkor a foglaláskor leszögezte, ő csakis Renato helyén hajlandó utazni.

Fotó: Balogh Ákos

- A valóságban igen szelíd embernek tartom magam, azonban, ha a kézilabdáról van szó, elfogulttá, igazi  szurkolóvá válok.  Bevallom, néha nem is reálisan értékelem a történéseket. Emiatt a férjemmel néha össze is szólalkozunk, ő ugyanis kristálytisztán, reálisan látja az eseményeket, nekem viszont drukkerként más a véleményem - mondta nevetve.

Katalin azt is kifejtette, a veszprémi szurkolótábornál nem létezik nagyszerűbb a világon, hiszen ebben a közösségben minden korosztály remekül megfér egymás mellett.

- Annyi sok szép élményt kaptam már ettől a csapattól, hangos szurkolással és pozitív hozzáállással igyekszem meghálálni. Úgy gondolom, szombaton két góllal mi leszünk a jobbak - zárta mondandóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!