Sport

2017.04.22. 06:45

Bánhidi Bencéért maga a Pick-Szeged vezetőedzője jött el

Remek idényt zárhat a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának huszonkét éves beállója, Bánhidi Bence. Egy évvel ezelőtt Magyar Kupa-bronzéremmel búcsúzott el Balatonfüredtől.

Donát Tamás

Azóta stabil tagja a Tisza-parti együttesnek. Megerősítette a pozícióját a magyar válogatottban is. A világbajnokságon a nemzeti együttes egyik legjobbja volt. Egy hete pedig hazai kupaezüsttel gazdagodott és színesedett éremkollekciója. És ez még tovább gyarapodhat a szezon végéig.

A kiváló fizikai adottságokkal rendelkező játékost Balatonfüreden dobták a mély vízbe és gyorsan bizonyította, hogy korosztályának és posztjának egyik nagy reménységű kézilabdázója.

- Győrből kerültem Füredre, ahol öt évet voltam és ott vált belőlem első osztályú játékos - emlékezett az elmúlt időszakra Bánhidi Bence. - Szerencsésnek vallhatom magam, mert sok tehetséges fiatal volt a keretben és megkaptuk a lehetőséget a bizonyításra is. Az utóbbi két évben Csoknyai István edzővel dolgozhattunk együtt, aki kiválóan összerakta a csapatot. Remekül motivált bennünket és a folyamatos játékkal a fejlődésünk is töretlen maradt. Csak azért nem sorolom a neveket, nehogy valaki kimaradjon. Kicsit sajnálom is a "Csokit", mert a legjobbjait mindig elviszik tőle. Így pedig nem könnyű egy edzőnek dolgozni.

A nyáron a hihetetlenül gólerős, fiatal Győri Mátyást viszi a Telekom Veszprém. De a zuhanyhíradó szerint már a cseh Stanislav Kasparek sorsa is "megpecsételődött" 2018-tól. Igaz, ő egy másik nagy csapathoz tart. De vajon Bánhidi Bence miért a Pick Szegedet választotta tavaly ilyenkor?

- Nagyon egyszerű a magyarázata. Juan Pastor ugyanis személyesen jött el értem Füredre és meggyőzött arról, hogy kellek neki, számít rám. Nem a klub érdeklődött irántam, hanem a vezetőedző. És nekem a bizalom nagyon sokat számít. Amikor kiderült, hogy Szegedre megyek, akkor már Veszprémből is kérdezték, hogy miért nem hozzájuk? De csak utána.

Bánhidi Bence stabil tagja a Tisza-parti együttesnek. Megerősítette helyét a magyar válogatottban is Fotó: archív

Bánhidi Bencét a "Mister" azonnal csapatba rakta, pedig nem számított erre. Azt mondja, csapattársai közül a posztján Matej Gaber már rutinos kézilabdázó. Zubai Szabi jól ismerte Pastor játékrendszerét, neki meg tanulni kellett a beilleszkedéshez. Úgy véli, edzője a szakma egyik legnagyobb taktikusa. Amit az bizonyít a legjobban, hogy nagyon rövid idő alatt rakott össze egy eredményes együttest egy csapatra való új játékosból.

- A mesternél valóban mindig a következő meccs a legfontosabb - avatott a Telekom Veszprém legnagyobb riválisának titkaiba a fiatal beálló. - Ha hiszik, ha nem, Juan Pastor úgy készít fel bennünket a soros ellenfélből, hogy mi a rivális játékosok minden mozdulatát tudjuk, ismerjük. Eddig semmilyen meglepetés nem ért bennünket. Négy gólnál többel senkitől sem kaptunk ki. Pedig nagy csapatokkal is összecsaptunk a Bajnokok Ligájában.

Bánhidi Bence szavait alátámasztja az is, hogy a Veszprém elleni Magyar Kupa-fináléban csapata mínusz hatról fordított plusz egyre, és csak kevésen múlott, hogy nem ismét hétméteresekkel dőlt el a serleg sorsa.

- Pastor nagyon elkapott bennünket a szünetben, azt mondta, mindenki hős akar lenni, egyénieskedünk, pedig nekünk a taktika betartása és a csapat egysége a legnagyobb erősségünk - árulta el Bence az öltözői titkot. - És igaza volt, mert fordulás után összekaptuk magunkat. Tizenhárom percig nem kaptunk gólt. Ott vesztettünk, hogy Lékai Máté kettős emberelőnyünkből betalált és Mirko Alilovic a legjobbkor fogott ziccereket.

A vasárnapi, Párizs elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő első összecsapására készülő játékos azt mondta, a Veszprémnek sokkal erősebb a kerete, egyénileg több poszton is jobbak a játékosai a bajnoki és kupacímvédőnek.
Bence egyébként az ünnepeket Balatonalmádiban, barátnőjével töltötte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!