Sport

2015.10.07. 18:09

Az FC Ajka legyőzte a Haladást

Ajka - Ötgólos, eseménydús labdarúgómeccset játszott egymással szerdán a másodosztályú FC Ajka és az NB I-es Szombathelyi Haladás.

Horváth Gábor

FC Ajka–Haladás 3:2 (2:0)
Ajka, 200 néző. V.: Szilasi.
FC Ajka: Jánosa – Zsirai, Kovács G., Pákai, Pesti – Császár, Horváth – Besztercei, Gunther, Major – Mihalecz. Csereként lépett pályára: Szabó, Nagy, Zámbó, Mogyorósi, Sándor, Pavlitzky, Pál, Lattenstein, Bölcsföldi, Olasz. Edző: Jákli Péter.
Szombathelyi Haladás: Rózsa – Angyal, S. Wils, Jagodics, Jánvári – Nagy P., Iszlai – Gosztonyi, Németh, Medgyes – Gaál. Csereként lépett pályára: Gyurján M., T. Wils, Schimmer, Batarelo, Ugrai, Popin. Edző: Mészöly Géza.

Ajkai részről Schwartz Béla polgármester ajándékkal köszöntötte az aktív játéktól búcsúzó Mihalecz Pétert és Subicz Gábort (utóbbi sérülés miatt nem játszott, de ő végezte el a kezdőrúgást.). Kaibás Dezső klubelnök egy-egy Ajka-mezt, a vendégek részéről Mészöly Géza és Tóth Miklós ügyvezető egy-egy Haladás-dreszt adott át a Szombathelyen is megforduló labdarúgóknak. A harmadik ünnepelt, Szabó Levente munkahelyi elfoglaltság miatt végül nem tudott részt venni a barátságos búcsúmérkőzésen.

Mihalecz Pétert (zöld mezben) és Subicz Gábort (jobbról a második) balról: Kaibás Dezső klubelnök, Schwartz Béla polgármester, Mészöly Géza Haladás-edző és Tóth Miklós, a szombathelyiek ügyvezetője köszöntötte a szerdai barátságos mérkőzés előtt (Fotó: Penovác Károly)

12. perc: Jobboldali ajkai támadásnál Besztercei-Zsirai összjáték után, utóbb 16 méterről a bal felsőbe lőtt, 1:0.

A 16. percben Mihalecz helyett Olasz lépett pályára.

22. perc: A kapura törő Beszterceit buktatták a 16-oson belül, 11-es, a büntetőt Major értékesítette, 2:0. 47. perc: Sándor 28 méteres, nagy erejű szabadrúgása az egyik védő fejéről vágódott a kapu bal oldalába, 3:0. 48. perc: A játékvezető buktatásért büntetőt ítélt a vendégeknek, amelyet Popin értékesített, 3:1.

51. perc: Miután Pál ziccerben hibázott, a gyors Haladás-kontránál Szabó kapus feleslegesen futott ki, Popin elhúzta mellette a labdát és az üres kapuba gurított, 3:2.

 

Jövő héten két meccsük is lesz

A hétvégén a bajnoki szünet miatt pihen az ajkai csapat, a jövő héten viszont két meccs is vár Jákli Péter legénységére. Az FC Ajka csütörtökön a Szeged otthonában szerepel a Magyar Kupában, szombaton pedig a Budaörsöt fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!