Sport

2016.05.31. 19:30

Az érem a cél

Veszprém - Bár az első mérkőzést elvesztették, eszük ágában sincs feladni, és tovább küzdenek a bronzéremért.

Piltman-Horváth Barbara

A férfi kosárlabda NB I/B keleti csoportjának győztese és a nyugati csoport első helyezettje csap össze a bajnokság harmadik helyéért. Az
első párharcot ugyan elbukta a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém csapata, de hazai pályán a közönség plusz egy emberként ott van a többiekkel, és ezt az előnyt ki is használná Mérész Csaba együttese. - Nincs időnk keseregni, szerdán a szurkolóink segítségével egalizálnánk az állást - nyilatkozta az edző. - Szerintem a játékosaimban maradt erő és energia a folytatásra, vagyis nem lehetetlen a fordítás. Ha bronzérmesek szeretnénk lenni, nem tartalékolhatunk.

Siposra (balra) és Kállóra (jobbra) nagyobb nyomás nehezedik a sérültek miatt, de bizonyíthatnak Fotó: Penovác Károly

A keretből többen is sérüléssel bajlódnak, Körtélyesi Gergely hát-, Oltárczy Máté derék-, Kováts Viktor pedig térdsérüléssel küzd, nem biztos a szerdai pályára lépésük.

A salgótarjáni ellenfél az első mérkőzésen kihasználta, hogy a vendégnek rövidebb a kispadjuk, és persze azt is, hogy a végére elfáradtak Verteticsék. A keletiek egyébként éppúgy az első helyen zárták az alapszakaszt, mint a veszprémiek, sőt, szintén húsz kettes volt a győzelmi mérlegük, de gólarányban jobbnak bizonyultak, így ők lettek az abszolút elsők. Mindkét csapat csalódott az elődöntők elbukása miatt, de a bronzérem vigasztalást adhat a csapatoknak, így bizonyára kemény párharcra számíthatunk. Szerdán 17 órakor a Vetési Albert Gimnáziumban egyenlíthet a Veszprém a két győztes mérkőzésig tartó párharcban.

A fiúknak minden szurkolóra szükségük lesz a győzelem megszerzéséhez és a harmadik mérkőzés kiharcolásához, így életben tartva az esélyt a bronzéremre.

Mérész Csabának három kulcsjátékosa is sérült, de már az első mérkőzésen is bebizonyította, így is ütőképes alakulatot állíthat össze. A mérkőzés nyitja a fáradtság lehet, de a holtponton könnyen túljuttathatja a csapatot a közönség szurkolása, hazai környezetben plusz- erőt adnak a nézők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!