Sport

2016.07.29. 16:05

Áttempózni a Balatont - kétszer

Tihany, Zamárdi - Aki kedvet kapott a Balaton átúszására, az vasárnap akár két távon is meg- teheti, így a közel 2000 méteres csak odautat, vagy a 4400 méteres oda-vissza számot is teljesítheti.

Heffler Péter

Az eredetileg július 22-re tervezett IloveBalaton2x a rossz időjárási körülmények miatt akkor elmaradt, azonban vasárnap már biztosan megrendezik, olvasható a rendezvény hivatalos weboldalán. A versenyközpont, valamint rajt és cél területe a zamárdi szabad strand területén lesz található, ahonnan 8.30 és 13.00 óra között folyamatosan rajtoltatják majd az indulókat. A nevezők pedig választhatnak, hogy az úgynevezett családi távra jelentkeznek, melynek rajtoltatása 11.15 és 11.30 között lesz, vagy az oda-vissza távra vállalkoznak, ami megközelítőleg 4400 méter (a fordító a Garda Hotel strandján lesz). Utóbbiak két időpont közül is választhatnak majd, így 8.30- 10.45 között folyamatosan, majd a második körben 12.00-13.00 között szintén folyamatosan lesz lehetőség nekivágni a távnak.

A Balaton-átúszó rendezvények minden alkalommal népszerűek Archív fotó: Nagy Lajos

A szervezők még felhívták az érdeklődők figyelmét, hogy online, illetve a rajt előtt van még lehetőség a regisztrációra. A verseny érdekessége továbbá, hogy Kis Gergő kétszeres Európa-bajnok, olimpikon úszó is teljesíti majd a hosszabb távot. A rendezők az úszóprogramok mellett természetesen a legkisebbekre is gondoltak, akiket gyereksarok vár légvárral és fajátékokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!