Sport

2016.11.27. 18:07

Átrobogtak a Telekom Veszprémen

Párizs – Harmincöt perc kiváló játék után teljesen szétesett a Telekom Veszprém a francia PSG ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportmeccsén. Két, összesen tizennyolc percig tartó góltalan időszak egyszerűen nem fér bele a játékba. A magyar bajnok egyre nagyobb bajban van.

B. Virág Rita

PSG-Telekom Veszprém

28:24 (14:12)

Párizs, 4000 néző. V.: Badura, Ondogrecula (szlovákok). Paris Saint-Germain: OMEYER - Abalo 3, STEPANCIC 5, Narcisse, L. Karabatic 1, Hansen 4 (2), GENSHEIMER 6. Csere: Skof (kapus), MOOLGARD 1, N. KARABATIC 5, Nielsen, Remili 3. Edző: Zvonimir Serdarusic. Telekom Veszprém: Alilovic – Marguc 3 (1), Sulic, Nagy 4, Schuch, Ilic 2 (2), Ugalde 1. Csere: MIKLER (kapus), Lékai 1, Nilsson 3, Terzic, Chema, Palmarsson 5, Iváncsik 2, Kopljar 3. Edző: Javier Sabate.

Kiállítások: 2, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 4/2, ill. 5/3.

A múlt vasárnap egyetlen góllal, de alulmaradt hazai pályán a Telekom Veszprém a PSG ellenében (28:29). Az arénában három és fél éve nem kapott ki a magyar bajnok, ezért különösen fájó a fiaskó. A mögöttünk hagyott napok másról sem szóltak, mint arról, hogy a Veszprém minél hamarabb, vagyis már vasárnap visszavágna a szuperklasszisokkal teletűzdelt Párizsnak.

Jó hír, hogy a találkozóra felépült Aron Palmarsson, a meccs előtti éjszaka viszont Dragan Gajic megbetegedett, az ő játéka tehát kétségessé vált. Ott volt a keretben a hetek óta hiányolt Marko Kopljar, nem nevezte viszont a derbire Sabate edző sem Gulyás Pétert, sem Ancsin Gábort, sem Blaz Blagotinseket.

Hansen átlövésével kezdődött a BL csúcsrangadója, majd Stepancic lerohanása után már 2:0 állt az eredményjelzőn. Ugyan több helyzetet is sikerült kidolgoznia a veszprémieknek, de vagy elrontották a lövést, vagy Omeyer védett, így az 5. percben még mindig nulla szerepelt a nevük mellett. A 6. percben aztán Nagy megtörte a góltalanságot (2:1).

Egyelőre Stepancic lövéseivel nem tudott mit kezdeni a veszprémi védelem, a horvát jobbátlövő a 9. percben már a harmadik góljánál tartott. A Telekom részéről Ilic tartotta a lépést, heteseivel (10. perc: 4:3).

Ugalde szenzációs labdaszerzését követően Nilsson egyenlített, de Abalo rögvest visszavette a vezetést. Nilsson újabb pazar gólt szerzett, aztán kiváló védekezést követően Ugalde robogott végig a pályán, s először vezetett a Veszprém (13. perc: 5:6).

Nagy kapott kiállítást, ám Gensheimer elhibázta ordító helyzetét, sőt a következőkben Alilovic kivédte a büntetőjét, de Stepancicot most sem tudták tartani a mieink. Óriási volt a tempó, rendre a Telekom ment elől, miközben Omeyer és Alilovic is bemutatott néhány bravúrt. Az egyik oldalon Nilsson, a másikon Stepancic termelte a gólokat. Nagy megszerezte második találatát, majd a sérüléséből felépült Palmarsson is feliratkozott a góllövők közé, először ment kettővel a Telekom (22. perc: 8:10).

Serdarusic időkérését követően a PSG pillanatai következtek, zsinórban négyet vágott (12:10). Sabate edző kénytelen volt időt kérni. Palmarsson gyötörte be a labdát Omeyer kapujába, ezzel hét perces veszprémi gólcsendet adott át a múltnak. A félidő zárásaként Abalo ziccerét és Kopljart bombáját jegyezhettük fel (14:12).

A második felvonás N. Karabatic kiállításával indult, azonban a kiharcolt hétméterest Ilic elvétette. A túloldalon Mikler hetes védéssel mutatkozott be, aztán Lékai hozta közelebb csapatát (34. perc: 14:13). Terzic beállása jót tett a védelemnek, Nilsson pedig újabb büntetőt harcolt ki. Marguc pontosan célzott, így újra egyenlő volt (14:14).

Sőt, remek védekezés után Iváncsik visszavette a vezetést a Veszprémnek. A Párizs ebben a játékrészben közel hét percig képtelen volt Mikler kapujába találni, aztán egy indítás végén Moolgard vetett véget a gólínségnek. Kisebb veszprémi hibák következtek, amit Remili használt ki.

Nilssont megint kiválóan játszották meg, Omeyer azonban megbabonázta Margucot. Újabb hetes maradt ki.

Elbizonytalanodott a veszprémi támadó szekció, Gensheimer két indítás gólja után pedig megint hárommal vezetett a PSG (44. perc: 18:15). Sabate edző magához rendelte övéit, ám továbbra sem tudta rendezni sorait a Veszprém. Előbb Nilssont küldték ki két percre, aztán Hansen vágott be egy hetest, amivel először lett négy gólos a differencia (19:15). Ilic sokadik lövését rontotta el, Gensheimer lökete viszont a Telekom kapujában landolt (20:15). Tizenegy perce állt találat nélkül a bakonyi gárda, Nagy átlövése kellett, mint egy falat kenyér. A villámléptű Gensheimer robogott újra, a magyar bajnok támadójátékában egyedül Nagy jelentett némi veszélyt (21:17). Gensheimer ötödik és hatodik góljával érkeztünk el az utolsó tíz perchez. A teljesen széteső Telekomon egyszerűen átrobogtak a franciák (24:17). Borzasztó gyenge és esetleges támadás jellemezte a Veszprémet, nem volt senki, aki csekélyke ötletet, kreativitást vitt volna a játékba.

Sabate időkérése után Palmarsson dupláját jegyezhettük fel (53. perc: 24:19). Az utolsó percekben gólra gól volt a válasz, a PSG ügyesen távol tartotta a Veszprémet, amely újabb vereséget szenvedett.

 

Mikler Roland: - Nem titkolt szándékunk volt, hogy visszaszerezzük azt a két pontot, amit otthon elvesztettünk. Ma ehhez a száz százaléknál jobban kellett volna teljesítenünk, azonban a második félidő közepén egyszerűen átrobogtak rajtunk. Sok volt a technikai hibánk, Omeyer minden átlövésünket leszedte. Ilyen klasszis csapat ellen nagyon kicsi az a mezsgye, ahol hibázni lehet. Mi ma ezt nem tudtuk megoldani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!