Sport

2017.07.04. 17:30

Aranylabdát kaptak ajándékba

MONOSTORAPÁTI Sorozatban második alkalommal hódította el a bajnoki címet a Monostorapáti SE labdarúgócsapata, amely a harmadik vonal déli csoportjában végzett az első helyen, izgalmas pontvadászatot követően.

Horváth Gábor

Igencsak izgalmasan alakult a szezon az MTD Hungária megye III-as labdarúgó-bajnokság déli csoportjában. A Monostorapáti SE 63 pontot gyűjtött, ahogyan a Balatonederics SC is. Utóbbinak jobb volt a gólkülönbsége, de a monostorapátiak eggyel több győzelmet arattak, márpedig a versenykiírás szerint a rangsorolásnál ez számít. Így a Monostorapáti ünnepelhetett bajnoki elsőséget, megvédve ezzel tavalyi címét. Érdekesség, hogy az MSE 1954-es megalakulása óta a tavalyi volt az egyesület első bajnoki aranyérme a felnőttek mezőnyében. Ami 62 évig nem jött össze, azt most egy esztendő alatt sikerült megduplázni.

- Az előző idényben is rendkívül szoros csatában nyertünk. Idén a 15. forduló óta vezettük a tabellát, de a hajrára sikerült az ötpontos előnyünket elherdálni - válaszolt lapunk érdeklődésére Varga János elnök.

A monostorapátiak ikszeltek Szigligeten, majd néhány hét múlva kikaptak a nagy rivális Balatonederics vendégeként 1:0-ra. Az utolsó előtti fordulóban jött egy döntetlen Nemesvitán, de igazából ez mentette meg a csapatot. A Nemesvita a 87. percig 3:1-re vezetett, de ezután a vendégektől Krunikker Milán és Szigeti Dávid is a kapuba talált. Voltaképpen ezzel a pontmentéssel szerezte meg a bajnoki címet a csapat.

A bajnokcsapat, a képről hiányzik Krunikker Géza elnökhelyettes, Krunikker Milán, Nagy Balázs és Török János Fotó: Monostorapáti SE

- Megjártuk a poklot és a mennyet is. A nemesvitai egyenlítés nagyon kellett.

Ezúton is köszönjük szurkolóinknak a segítséget, idegenben is sokan buzdítottak minket.

Varga Jánostól megtudtuk, a szezon előtt nem volt kitűzött cél a bajnoki aranyérem megszerzése. - A legfontosabb, hogy saját nevelésű játékosokból alakítsunk ki jó közösséget, évek óta erre törekszünk. Számolunk vele, hogy a folytatásban gyengül együttesünk, de továbbra is a megfelelő csapatszellemet tartjuk elsődlegesnek.

- A megye III-ban ritka, hogy péntekenként edzés van. Mi tudunk tartani, ráadásul szép létszámmal - példázta a jó közösséget a klub vezetője, aki elmondta: az idei bajnoki cím már nem volt olyan különleges, mint a tavalyi, de természetesen ezúttal is megadták a módját az ünneplésnek. A keret tagjai például egy-egy aranyszínű labdát kaptak ajándékba, Varga János elárulta, nem volt könnyű 25 ilyen játékszert szerezni.

- Szerettük volna díjazni a játékosok teljesítményét, akarását. Nálunk nincs pénz, úgy gondolom, megérdemelték ezt a szerény kis ajándékot - tette hozzá az elnök, aki kiemelte Kovács Imre edző elszánt és kemény munkáját, valamint köszönetet mondott a rivális egyesületeknek a sportszerű hozzáállásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!