Sport

2015.07.07. 14:59

A visszatérő bajnok - Ifj. Tóth János a tabella második helyéről várja a futamot

Veszprém - Három év kihagyást követően idén az Eger Ralin tért vissza a korábbi hétszeres magyar bajnok, Ifj. Tóth János, aki legalább egy dobogóban bízik a Veszprém Ralin.

Heffler Péter

Hétvégén rendezik a huszonkettedik Veszprém Ralit, melynek kapcsán minden nap bemutatunk egy neves pilótát, aki ott lesz hétvégén a rajtrácson. A hétszeres bajnok, Ifj. Tóth János három év kihagyást követően idén tért vissza az Országos Rali Bajnokságba, és igen jó véleménnyel van a korábbi veszprémi futamokról. A Peugeot Total Hungária Rally Team negyvenhat esztendős versenyzője jelenleg második a tabellán, és a Fehérvár Ralin aratott győzelmet követően Veszprémben folytatná a menetelést.

- Milyen emlékeket ápol a Veszprém Ralikról?

- Minden futam, amin rajthoz állunk nem csak kihívás, hanem nagy öröm, újabb élményforrás, tapasztalatszerzés is egyben. Közel huszonnégy éve versenyzek és tizenöt-tizenhat Veszprém Ralin egészen biztosan indultam. Mindig is a jó szervezettség, izgalmas és jól előkészített pályák, és persze, többségében nagy meleg jellemezte a Veszprém Ralit, ami úgy gondolom, egy jó futam a Magyar Rali Bajnokságban.

- Nagy kihagyáson van túl, hogy készült a visszatérésre?

-Egyrészről fizikális erőnléti edzéseken vettem részt, amit teszek mind a mai napig. A technikai oldalról pedig egy hosszabb teszt keretein belül próbáltam minél jobb kapcsolatba kerülni az autóval.

-Mennyire elégedett, ha a tabellára pillant?

- Csak félig-meddig. Azt gondolom, hogy nagyjából helyén vannak a dolgok, mindenki ott tanyázik, amit megérdemel. Nem hiszem, hogy ebből sokkal többet ki tudtunk volna hozni eddig, még akkor sem, ha az Eger Rali éppenséggel nem nulla pontos. Folyamatosan próbálunk gyorsulni és minél jobb teljesítményt nyújtani. Innentől minden soron következő futam nagyon fontos.

- Mit vár a Veszprém Ralitól?

- Minimum egy dobogós helyezésben bízok. Ahhoz ugyanis, hogy első legyél nagyon sok mindennek össze kell állnia, de én azt gondolom, hogy a dobogós célkitűzés nem elérhetetlen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!