Sport

2016.09.23. 14:35

Kezdődik a gigászok csatája: A Telekom Veszprém csoportjából öten is esélyesek a végső sikerre

Brutálisan nehéz csoportba került a 2016/17-es Bajnokok Ligája szezonban az elmúlt két esztendő döntőse, a Telekom Veszprém férfi kézilabda együttese, amely Flensburgban kezdheti meg a pontgyűjtést.

B. Virág Rita

Többször leírtuk már, de nem árt hangsúlyozni: hasonlóan erős csoportot még sohasem sorsoltak össze, mint az idén. Az A jelű nyolcasban öt olyan társaságot is kiemelhetünk, amelyik a végső győzelemre is esélyes. A Telekom Veszprém mellett a francia PSG, a spanyol Barcelona, a német THW Kiel, és Flensburg is odaérhet a csúcsra. Épp ezért egyáltalán nem túlzás azt állítani, hogy ebben a nyolcasban bizony minden összecsapás különösen nagy téttel bír. A veszprémiek Flensburg otthonában indítják a szezont, s ez a meccs sem ígérkezik sétagaloppnak.

- Borzasztó erős nyolcasba kerültünk, ahol bárki képes bárkit legyőzni. Igen, ezt gondolom az úgynevezett kicsikről is, a Silkeborg, a Schaffhausen, vagy a Wisla Plock is megtréfálhat bárkit, ellenük sem szabad biztosra menni - kezdte Javier Sabate, a Telekom Veszprém szakvezetője.

A bakonyiak a Bundesliga éllovasának otthonában tavaly már megmutatták, miként lehet nyerni (28:29), azonban az idén még adós a jó játékkal a magyar bajnok. Viszont az is igaz, legerősebb összeállításában sem láttuk még szerepelni.- Változtattunk az edzés rendszerünkön, mert ilyen bő kerettel nem könnyű együtt dolgozni. Fontosnak tartom, hogy mindenki elegendő játékperchez, lehetőséghez jusson. Minden játékos fontos építő eleme a csapatnak, és ugyan rettentő nehéz, de igyekszünk mindenkit jó formában tartani - nyilatkozta a tréner.

Sabate edző nem árulta el, milyen keretet küld pályára Flensburgban, de azt kihangsúlyozta, meglepetésre készülnek tanítványaival.

- A Flensburg jelenleg a legjobb formában lévő német együttes, öt bajnoki mérkőzéséből ötöt behúzott, a címvédő Rhein-Neckar Löwent is simán megverte. Tavaly például a Párizst is megtréfálta a nyitányon, a PSG akkor 39:32-re kapott ki. Óvatosnak kell lennünk tehát. A Flensburg kiválóan védekező és rendkívül gyors kézilabdát játszó gárda. De mi is a pályán leszünk és utolsó erőnkig küzdeni fogunk - nyilatkozta a tréner.

A csúcsderbi szombaton 17.30 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!