Sport

2017.04.29. 16:30

A Telekom U23 nyerte a városi rangadót a VKSE ellen

Veszprém – Harmincnégy perc kiállítást hozott a férfi kézilabda NB I/B városi rangadója, pedig a találkozó korántsem volt ilyen feszült. A házigazda Telekom U23 gyakorlatilag végig vezetve, biztosan gyűjtötte be a két pontot.

B. Virág Rita

Telekom U23-VKSE

31:23 (14:8)

Veszprém, 200 néző. V.: Felhő, Öcsi. Telekom Veszprém U23: Nagy B. - Gyene 4, Tóth A. 4 (2), Ubornyák 2, Szeitl 4, Szita 6, Ernei 4 (1). Csere: Szél, Gödör (kapusok), Bábos, Hanák, Kristóf 1, Schmid 1, Süle, Szakály 4 (1), Tóth L. Edző: Tombor Csaba, Rapatyi Tamás. Veszprémi KSE: Andorka – Szmetán, Lovas 2, Kovács 1, Füleki 4, Vasvári Á. 2, Hári 2 (2). Csere: Szász (kapus), Márkus 1, Végh, Bándi 1, Tóth M. 5, Heiczinger 1, Éles 3 (2), Vasvári G. 1, Tarlósi. Edző: Pásztor István.

Kiállítások: 18, ill. 16 perc.

Hétméteresek: 4/4, ill. 5/4.

A városi rangadó a válogatottba is meghívott Tóth Attila büntetőjével indult, amire Lovas válaszolt a vendégek részéről. Ezután a 15. percig csak Telekomos gólt jegyezhettünk fel, a hazaiak lendületes támadásokkal és gyors indításokkal 8:1-re megléptek. Azt is meg kell jegyeznünk a VKSE Heiczinger és Andorka kiállítása miatt kettős emberhátrányba került, ám ez sem lehet magyarázat a sok ki nem kényszerített, technikai hibára. Tizenkét perces gólcsendet, Szeitl két perces büntetését követően, Füleki törte meg, és ha nehezen is, de megindult fölfelé a Pásztor-csapat is.

A félidő hajrájáig felváltva estek a gólok, majd az egyre feszesebben védekező VKSE Tóth M. irányításával kísérletet tett arra, hogy közelebb férkőzzön, ám Schmid és Gyene találatainak köszönhetően 14:8-as eredménnyel vonultak pihenőre a küzdő felek.

Kovács és Tóth M. góljai nyitották a második felvonást, a Telekom U23-tól először Tóth A. ébredt fel, majd Ubornyák robogott végig az ellenfél kapujáig (34. perc: 16:10). Utóbbi aztán gyorsan a kiállítás sorsára jutott, ám a hátrány sem jelentett gondot a házigazdáknak, Ernei növelte újra hétre a differenciát (17:10). Aztán újabb VKSE-s két perc után Szakály duplázott (19:10). Az 5:0-ás szériára Éles Benedek reagált először, és Ubornyák újabb kisbüntetése lendületbe hozta a társakat is, akik egy 4:1-es rohammal válaszoltak (42. perc: 20:15). Sőt, a 45. percre 21:17-re alakult az állás.

Tóth Márton második két perce kicsapta a biztosítékot Pásztor edzőnél, akit ugyancsak két perces büntetéssel sújtottak a veszprémi játékvezetők. A kettős hátrányban újra hét gólosra hízott a különbség. Aztán a túloldalról Schmidet, majd Bábost ültették le a sporik pihenni, Vasvári G. szépített, de ennél többre nem telt (52. perc: 25:19).

Az utolsó percekben sem maradtunk kiállítások nélkül, pedig összességében egyáltalán nem volt durva, vagy feszült a találkozó, az elkedvetlenedett VKSE-n pedig egyszerűen átrobogott a sokkal lendületesebb Telekom U23 (30:21).

Tombor Csaba: - Reális eredmény született a két csapat között. Szita Zoltánnak és Tóth Atillának gratulálok, hogy behívták őket a felnőtt válogatottba. Az akadémiánk működik, működő képes, ezek az eredmények is minket igazoltak. Megyünk tovább, a célunk továbbra is az, hogy a Gulyás Péter után legyenek olyan veszprémiek a felnőtt csapatban, akik stabilan a keret tagjai.

Pásztor István: - A Telekom U23 sokkal jobban harapott és jobban teljesített, csak gratulálni tudok ellenfelünknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!