Sport

2016.09.22. 15:35

A sportoló egyetemisták napján

Veszprém - Világszerte első alkalommal rendezték meg az egyetemi sport nemzetközi napját, amihez a Pannon Egyetem is csatlakozott.

Leitner Vera

Az UNESCO döntése szerint szeptember 20-a hivatalosan is a felsőoktatási sporté. A nemzetközi kezdeményezés célja, hogy népszerűsítse a sport jótékony hatásait és az egészséges életmódot.

- Mozgásra mindenkinek szüksége van, főleg a fiataloknak, hiszen az egyetemi évek alatt még könnyebben válik rutinná a sport, család, munka mellett ez már valamivel nehezebb. Fontos, hogy az egyetemisták megszeressék a rendszeres mozgást, amivel sok, általában csak később jelentkező egészségügyi problémát előzhetnek meg - mondta el Gelencsér András rektor. - A mai sportbemutatók segítenek, hogy könnyebben találjanak a fiatalok hozzájuk illő mozgásformát.

Az erre az eseményre kitalált seprűs floorball tanár-diák mérkőzés nagy sikert aratott a résztvevők és a nézők körében egyaránt
Fotó: Penovác Károly

Az egyetem veszprémi, nagykanizsai, keszthelyi és zalaegerszegi kampuszán is megtartott sportnapon egy időben zajlottak a sportversenyek, ami a négy helyszín közti online versengést is lehetővé tette. Veszprémben küzdősportok, valamint zumba-, jóga- és TRX-edzések bemutatóit tekinthették meg a hallgatók. Kipróbálták a falmászást és összemérték erejüket akadálypályák teljesítésében, ingafutásban, evezős ergométerhúzásban is, emellett az érdeklődők testösszetétel-analizáláson vehettek részt.

- Az egyetem ilyen szempontból jobb a középiskolánál, mert itt már magunk választhatjuk ki, mit szeretnénk sportolni - mondta el a sportnapon részt vevő Pápista Laura és Bogdán Nikolett elsőéves hallgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!