Sport

2016.01.06. 16:15

A rossz körülmények ellenére győzelmi esélye volt a Pápának a második ellen

Budapest - Többször is visszajött a meccsbe a Concordia Motax Pápa, de végül a hajrá nem sikerült, így a Tehetséges Fiatalokért csapata hozta a kötelezőt a férfi kosárlabda NB I/B-ben.

B. Virág Rita

Tehetséges F.-Pápa 75:71 (20:15, 16:15, 27:23, 12:18)
Budapest, 70 néző. V.: Jurák, Menyhárt, Sértő. Tehetséges Fiatalokért Budapest: Szobi 7, Beák 31/21, Buzás 2, Tóth S. 11, Tóth D. 18/9. Csere: Kerkai 3/3, Franczva, Bihari 3/3, Mácsai. Edző: Me-rin Mehmedovics. Concordia Motax Pápa: Németh 14/12, Keresztes 17, Horváth A. 7/3, Szanati 9, Ács 10. Csere: Kutasi 8, Fülöp, Rédei 4. Edző: Vajda József.

Dermesztő körülmények fogadták a pápaiakat a fővárosban: a rivális termében ugyanis alig 10 Celsius-fokot mutatott a hőmérő. A rendkívüli hidegen úgy próbáltak segíteni a hazaiak, hogy kinyitottak minden ajtót, hátha az előtérből átjön egy kis meleg. A bemelegítés ellenére dideregve kezdtek a vendégek, és ez meg is látszott a teljesítményükön, a negyed végére ötpontos előnyhöz jutott a házigazda. A folytatásban a Pápa ledolgozta hátrányát (24:23), de a negyed hajrájára visszaállította a különbséget a Tehetséges Fiatalokért csapata (36:30).

A hajrá nem sikerült, a vendégek (a labdával Szanati) kikaptak (Fotó: Penovác Károly)

A szünet után is hullámzott a játék, a Motax Concordia hol egy-két pontra megköze-lítette ellenfelét, hol hat-tíz pontos hátrányba került (63:53).

A negyedik játékrészben ismét nagyon közel került ellenfeléhez a Vajda-legénység, úgy tűnt, a hajrában bármi megtörténhet. Az utolsó két perchez érve 71:70-et mutatott az eredményjelző, amikor a vendégek támadhattak. Szanatit csúnyán lefaultolták, de a játékvezetők sípja néma maradt, az ellentámadásból pedig 73:70-re alakult az állás. Aztán Kutasi hármasa kipördült a gyűrűből, és így a tabella második helyén álló budapestiek bebiztosították sikerüket.

Nagyot küzdött a tartalékos Pápa, a jéghideg veremben még győzelmi esélye is volt a tabellamásodik ellen.

Vajda József: - Többször kértük a mérkőzés időpontjának módosítását, helyette azonban 10 fokos termet kaptunk. Tartalékos csapatomnak csak gratulálni tudok, mindent megtett, de nehéz lett volna itt nyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!