Sport

2015.10.10. 16:46

Férfi kosárlabda HEPP-Kupa: A Pápa jutott tovább

Veszprém – Öt alapembere nélkül lépett pályára a HOYA Pannon Egyetem Veszprém, a tartalékos Concordia Motax Pápa így kissé kedvetlenül játszott, ám így is továbbjutott a férfi kosárlabda HEPP-Kupában.

B. Virág Rita

Veszprém-Pápa 93:96 (23:18, 17:26, 19:27, 34:25)

Veszprém, 20 néző. V.: Tóth, Török, dr. Magyari. HOYA Pannon Egyetem Veszprém: Oltárczy 16/6, Kováts 13/6, Novák 6/3, Takács 26/9, Sipos 16/6. Csere: Herbel 13/3, Mayer 2, Kovács, Szeifert 1.

Edző: Mérész Csaba.

Concordia Motax KC Pápa: Henrik 14/6, Szanati 14, Ács 19, Kutasi 17/6, Bereczki 13/6. Csere: Kacskó 6/6, Perger 7/6, Keresztes 6, Vajda, Hole. Szakmai vezető: Vajda József.

A Hepp Ferenc kosárlabda emlékkupa soros fordulójában megyei ragadót rendeztek, ugyanis a megyeszékhely együttese a pápaiakat látták vendégül. A hazaiak nem nevezték legjobbjaikat, hiányzott többek között Kámán, Körtélyesi, Vertetics, és Simon is. A pápaiaknál visszatért hosszú sérüléséből Keresztes, de érthetően még nem érte utol a többieket.

Az első negyedben Takács jó játékával szerzett vezetést a Veszprém, ám Bereczki kosaraival látó távolságban maradt a Pápa.

A folytatásban egyre inkább magához ragadta a kezdeményezést a Concordia Motax, és félidő végére minimális előnyt csikart ki.

A térfélcserét követően is sok volt a hiba, nem volt túl magas a színvonal, kedvetlenül pattogtattak mindkét oldalon a játékosok. A Pápa valamivel pontosabb volt, és ennek köszönhetően a harmadik rész végére 71:59-re meglépett.

A negyedik negyed az addigiaknál is vontatottabb játékot hozott, a vendégek biztosan őrizték előnyüket, s bár az utolsó percekben Oltárczy és Herber még indított egy végső rohamot, egyenlíteni már nem sikerült a veszprémieknek.

Az alacsony színvonalú, edzőmeccs jellegű találkozó nem hozott nagy csatát, elmaradt a várt küzdelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!