Sport

2016.12.01. 19:56

A nagyobb rutin nyert

Tatabánya – Nagyot harcolt a BKSE a férfi kézilabda NB I csütörtök esti mérkőzésén, ám nem sikerült bravúrt aratnia. A volt füredi négyszer talált a kapuba.

Horváth Gábor

Tatabánya-BKSE

26:22 (13:10)

Tatabánya, ezer néző. V.: Dobrovits, Tájok. Tatabánya: Székely – Pásztor 1, Harsányi, Vranjes, Sipos, Bozovic 3, Vujovic 8 (5). Csere: Tóth (kapus), Juhász 3, Harsányi 2, Szöllősi B. 4, Leimeiter 2, Ilyés 3, Grigoras, Dénes, Szöllősi Sz., Nagy. Edző: Vladan Matic. Balatonfüredi KSE: Fazekas – Gábori, Kasparek 4, Semenov, Kemény 3, Győri 7 (1), Varsandán 2. Csere: Ristanovic (kapus), Gerdán, Debreczeni 1, Németh, Petrovski 3, Déber, Kancel, Ivanovic 2, Vasvári. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 8, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 5/5, ill. 3/1.

A BKSE (a labdával Kemény László) becsülettel üldözte ellenfelét, de nem sikerült utolérnie
Fotó: Penovác Károly

A férfi kézilabda NB I csütörtöki derbijét a hazaiak várták esélyesként.

Remekül kezdett a Füred, Győri és Varsandán is a kapuba talált, hamar megtört azonban a lendület: a Tatabánya néggyel válaszolt, 9. perc: 4:2. A hazaiak nem sokkal később tovább hizlalták előnyüket, amellyel jól sáfárkodtak, 20. perc: 10:5. Győri és Kasparek góljaival a félidő vége felé közeledve tudott tudott valamelyest zárkózni a BKSE, amely 12:10-re jött fel. A játékrész utolsó találatát Vujovic szerezte a büntetővonalról.

Szünet után először felváltva estek a találatok, majd Vujovic értékesített heteseivel, illetve a nevelőegyüttese ellen először pályára lépő Szöllősi Balázs góljával hétre növelte a különbséget a Tatabánya, 19:12.

Úgy tűnt, nem veszélyezteti semmi a magabiztos vezetést, ám rövid idő alatt Kemény és Ivanovic is duplázott és máris csak három gól volt a vendégek hátránya. Nagy erőket mozgósított a Füred és kettőre jött fel (49. perc: 20:18), sajnos azonban volt válasza a hazai alakulatnak. Ilyés Ferencék öt perccel a vége előtt ismét hattal vezettek, így a végén már csak az volt a kérdés, mekkora arányú sikert aratnak.

A Balatonfüredi KSE végig nagy erőbedobásra késztette a hazaiakat és csak egy kicsit hiányzott ahhoz, hogy igazán szorossá tegye a mérkőzést.

Csoknyai István: - A várakozásnak megfelelően a Tatabánya érvényesítette nagyobb rutinját. A mi játékosainkat is dicséret illeti, mindent megtettek, végig mérkőzésben voltunk. Összességében a hazaiak hozták a papírformát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!