Sport

2017.04.28. 18:37

A nagy akarásnak nyögés lett a vége - nem jött össze a kosarasoknak

Keretbe foglalták a mérkőzést a veszprémiek, az első és az utolsó játékrésszel meg lehetnek elégedve. A kosárlabda NB I/B rájátszásában a döntőbe jutásért harcoló Veszprém és Miskolc összecsapásának első felvonását a vendégek nyerték

Piltman-Horváth Barbara

Veszprém - Miskolc

72:79 (24:30, 14:19, 18:18, 16:12)

Veszprém, 250 néző. Vezette: Farkas, Vida, Gyuris.

Hoya Pannon Egyetem Veszprém: Simon 2, Pavlovic 13, Körtélyesi 4, Kámán 25/9, Kálló 7. Csere: Hegedűs 5, , Szűcs, Jilling 14/3, Helmeczi 2. Vezetőedző: Mérész Csaba.

MEAFC: Szögi 20/3, Drahos 7, Máté 7/3, Lippai 6, Price 12. Csere: Takács 14, Sztojka 1, Endrész 4, Szepesi 2, Orosz 6/6. Vezetőedző: Bene Szilárd.

A Hoya Kámán Tamás (fehérben) vezényletével sajnos későn állt fel

A mérkőzésen ledfalakat raktak le körbe a pályánál, ezen futottak a csapatot buzdító szövegek, illetve egyéb reklámok. A kispad előtt még jó helyen is volt, a palánktól nem messze elhelyezni azonban, mint hamar kiderült, nagy hiba volt. Az egyik már az első percben eldőlt, Körtélyesi Gergely taszajtott egyet az ellenfelén, aki így a lendülettől előbb nekiesett, majd fel is döntötte a reklámhordozót.

A mérkőzés menetét azonban nem befolyásolta, különösen Kálló Nándor sem zavartatta magát, a második percben Kálló-Miskolc 5:7 volt az állás. A negyedik percben adta meg magát a másik ledfal Simon Lászónak, az is elpuffant. A technikusok hamar megoldották a problémát, felállítottak a reklámokat, és innentől kezdve már mindenki a mérkőzésre koncentrálhatott. Az első negyedben Körtélyesi már a harmadik személyi hibájánál tartott, a hetedik percben 18:21-es állásnál Mérész Csaba le is cserélte. Bár a játékrészt a vendégek nyerték 30:24-re, a hazaiak látszólag tudták tartani a tempót a keletiekkel.

A folytatásban azonban a Hoyának semmi nem akart sikerülni, míg az ellenfél minden adandó lehetőséget ki tudott használni, így a 14. percben már 27:38-at mutatott az eredményjelző. A gyengélkedő támadójátékot az is mutatja, hogy a Veszprém egyik legjobb pontszerzője, Körtélyesi a 15. percben szerezte meg első kosarát. A nagyszünetre 38:49-es állással vonultak a csapatok, és a hazaiaknak volt is bőven mit megbeszélniük.

A jó kezdés fontos lett volna Mérész Csabatanítványainak, hogy a tizenegy pontos hátrányt le tudják küzdeni. A játékosok lendülete és szerencséje alábbhagyott, de akaratuk nem lankadt. Ugyan a negyed második felében sikerült nyolc pontra zárkózniuk, a játékrész végére már 13 pont volt a különbség Miskolc javára és ráadásként Körtélyesi is kipontozódott.

A záró felvonás igazi húsvéti hangulatot idézett, feltámadt a hazai csapat. Kámán Tamás rendkívül sokat segített csapatának, tripláival és jó meglátásaival felzárkózott a csapat, két perccel a vége előtt Pavlovic találatávál már 67:71 volt az állás, és még az is állva a hazaiaknak szurkolt, aki eddig keresztbe tett lábbal, ujjaival malmozva nézte a mérkőzést. A veszprémiek mindent megtettek a visszakapaszkodásért, de a vendégek végül a megítélt büntetők értékesítésével 72:79-re nyerni tudott, így előnyt szereztek a döntőbe jutásért.

Mérész Csaba: Sok olyan kosarat kaptunk, amit megbeszéltünk előre, hogy mit fognak majd csinálni. Nem azt a játékot hoztuk, amit tudunk, és amit megbeszéltünk. Nem nagy dráma, ez csak az első felvonás volt, Miskolcon kell majd nyernünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!