Sport

2016.02.03. 11:38

A Füred nyerte a rangadót, de a tartalékos, fiatal veszprémieknek nincs okuk a szégyenkezésre

Veszprém - Becsülettel helytállt a fiatalokkal felálló Veszprémi Egyetem SC a feljutásért harcoló Szent Benedek Balatonfüred ellen a női röplabda NB II megyei rangadóján.

B. Virág Rita

VESC-Szent Benedek 0:3 (-16, -18, -22)
Veszprém, 50 néző. 
Veszprémi Egyetem SC: Zsinka, Miklós, Talabér, Lados, Szmetán, Májusi. Csere: Németh, Páll, Pusztay. Edző: Magi Gábor. Szent Benedek Balatonfüred Röplabda Akadémia: Molnár L., Környei, Gerencsér, Szokolikné, Pál-Szabó, Dordzsceren. Csere: Kende, Molnár B. (liberók), Vukov, Farkas, Ambrus. Edző: Komáromi Móric.

Az egyetemi tornacsarnokot felújítják, ezért a veszprémiek a Báthory iskola tornatermében fogadták riválisukat. A VESC-et az is sújtotta, hogy edzeni is csak keveset tudott, és nem is a legideálisabb időpontokban, ráadásul hárman betegség miatt hiányoztak a keretből. Az első játszmában a fiatal házigazdák megszeppenve, visszafogottan kezdtek, amit jól használt ki a több egykori veszprémi nevelésű játékost felvonultató Balatonfüred, és szép, húzott nyitásokkal állva hagyta ellenfelét. A Szent Benedek csak olykor-olykor engedte ki kezéből a nyitás lehetőségét, ilyenkor a VESC viszont pazarlóan bánt az alkalmakkal, többször a hálóban vagy a pályán kívül landolt a labda. Ugyan a szett második felében feltámadt a Veszprém, de a fürediek így is biztosan szerezték meg az első játszmát.

Szorosan alakult a második felvonás, az egyetemisták lelkes mezőnyvédekezéssel partiban voltak 18 pontig. A szett vége azonban a balato-niaké lett, megérdemelten.

Az utolsó játékrészben a VESC mindent egy lapra feltéve rohamozott, és ötpontos vezetést szerzett (10:5). A szett végére azonban elfáradt a hazai együttes, a Balatonfüred pedig stabil alapjátékkal behúzta az utolsó játszmát is (22:25).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!