Sport

2015.05.22. 09:33

A formagyakorlat mesterei - Pápai judósok nemzetközi sikerei

Két ezüst-, valamint egy bronzérmet szerzett a horvátországi Bakar városban megrendezett nemzetközi kata (formagyakorlat) szemináriumon, illetve versenyen a Mezei Csaba és Mezei Lajos alkotta judopáros.

Polgár Tibor

A második Croatia Openre Magyarországról tizennégy cselgáncsozó utazott ki, a csapat felét pápai sportolók alkották. A háromnapos program első két napján szemináriumot tartottak, az oktatást Piero Comino, a Nemzetközi Judo Szövetség kata supervisora felügyelte, irányította – tájékoztatta a Naplót Mezei Csaba, a pápai Bakony Judo Klub oszlopos tagja. Mint mondta, az esemény résztvevőinek horvát és szlovén oktatók tanították a kata csínját-bínját. Az utolsó napon rendezték meg a versenyt, melyen öt országból 24 páros indult el. A magyar judosportnak a pápaiak szállították az érmeket: a Mezei-testvérek mindhárom kategóriában, amiben elindultak, a dobogón végeztek.

Mezei Lajos és Mezei Csaba három éremmel gazdagodott a horvátországi judoversenyen (Fotó: Slavisa Bradic)

– A dobástechnikák formagyakorlatában, Nage-no katában másodikak lettünk, egy szlovén páros előzött meg minket. Katame-no katában, vagyis a földharctechnikák formagyakorlatában harmadik helyen végeztünk két horvát páros mögött. A Kime-no katában, ami a határozottság formagyakorlatának számít ekkor versenyeztünk először, ez a gyakorlatunk most debütált a nyilvánosság előtt. Ennek ellenére sikerült rögtön ezüstérmet szerezni – nyilatkozta Mezei Csaba. A III. danos judomester kérdésünkre megjegyezte, testvérével immár három éve versenyeznek, Nage-no katában és Katame-no katában, ezért bíztak az eredményes szereplésben. Viszont a Kime-no katában elért szép sikerre nem számítottak. Mezei Csaba elárulta: a Bakony Judo Klubnál nyáron a pihenés mellett készülnek a dan- és az övvizsgákra, illetve a Budapest Judo Grand Prix-re, ahol a magyar kataválogatott tagjaiként tartanak majd bemutatót.

Címkék#judo#pápa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!