Sport

2017.01.19. 16:10

A címvédő nyert - Veszprémi siker született a 27. Pápa-kupán

Pápa - A címvédő Veszprém csapata nyerte meg a 27. Pápa-kupa teremlabdarúgó-tornát, amely az aktuális U-15-ös korosztály hagyományos év eleji megmérettetése.

Molnár Tímea

A hazaiak, a Pápai Egyesített Labdarúgó Club (PELC) mellett Pápa partnervárosai, együttműködő, határon túli települései is évről évre részt vesznek a teremfocitornán. Az idei mezőnyből kiemelkedtek a veszprémi fiatalok, a megyeszékhely korosztályos csapata a szakemberek véleménye szerint is egyértelműen a legjobb volt. Eredményeik a három csoportmérkőzésen: Veszprém-Kovászna 4:0, Ajka-Veszprém 1:0, Veszprém-Dunaszerdahely 2:0. A döntőben: Veszprém-Leinefelde 1:0. Tóth Gábor, az aranyérmes együttes edzője azt nyilatkozta lapunknak: nem volt sok idejük a felkészülésre, ezért játékosai egyéni képességeire épített a nap során, és nem is kellett csalódnia. A veszprémiek egyébként harmadszor szerepeltek a Pápa-kupán, és eddigi mérlegük 100 százalékos, vagyis mindhárom nevezésük alkalmával elvitték magukkal a kupát.

A 2017-es Pápa-kupán a Veszprém mögött a németországi Leinefelde végzett, míg a harmadik a felvidéki Dunaszerdahely lett a lengyel Gorlice gárdáját megelőzve. Az ötödik helyen az ajkai fiatalok, a hatodikon az erdélyi Barót csapata, míg a hetediken a PELC zárt. A mezőny a nyolcadik helyezett erdélyi Kovásznával és a sereghajtó felvidéki Losonccal végződött.

A veszprémiek korosztályos csapata harmadszor szerepelt a Pápa-kupán, és mindháromszor első lett Fotó: Molnár Tímea

Érdekesség, hogy a PELC csapata veretlenül zárta a tornát, mindegyik csoportmeccsén döntetlent játszott, a helyosztót pedig 3:0-ra megnyerte. Orovecz András, a pápaiak edzője helyezésben többet várt a tanítványaitól, a 7-8. helyért vívott találkozó lefújása utáni gyors értékelésében elmondta: három meghatározó játékosára nem számíthatott, és ez a hatfős teremtornalétszám esetén jelentős eredménybefolyásoló tényező. A PELC-tréner úgy fogalmazott: mind a helyzetkialakítással, mind a helyzetkihasználással voltak gondjaik. Hozzátette, a mezőny kiegyenlített volt, mindegyik együttesnek megvolt a maga erőssége a technikai tudás, a fizikai erő, a küzdőképesség vagy épp a lelkesedés terén.

A torna legjobb játékosa Molnár Balázs (Veszprém), a legjobb kapus Dawid Sliwa (Gorlice), a gólkirály Dorác Nikolász (Dunaszerdahely), a legjobb pápai játékos Englert Richárd lett. A Pápa-kupa elindításában, majd az évek során a rendezésben szerepet vállaló sportvezető, Hernádi Tamás emlékére alapított díjat Kelemen Sándor kovásznai edző kapta idén. A díjakat Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Áldozó Tamás, Pápa polgármestere és ifj. Hernádi Tamás adta át. Az ünnepélyes pillanatok sorában Pro Publico-díjat kapott Dimény János baróti pedagógus, nyugalmazott líceumigazgató, aki nagy szerepet játszott a Pápa-Barót-kapcsolat létrehozásában és működtetésében.

A Pápa-kupa részeként a pápai önkormányzat és a részt vevő csapatok vezetőiből ösz-szeállt gárda barátságos mérkőzést játszott egymással, amit a vendégek 9:4-re megnyertek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!