Sport

2017.04.26. 18:35

A bajnoki címről döntenek Füreden

BALATONFÜRED, PÁPA - Igazi gigarangadóval folytatódik az MTD Hungária megye I-es labdarúgó-bajnokság programja. A 25. fordulóban könnyedén eldőlhet a bajnoki cím sorsa, hiszen a két legjobb csapat csap össze egymással.

Horváth Gábor

A labdarúgó megye I 25. körében szombaton (kezdés: 16.30) a mezőny két legjobbja találkozik: a Balatonfüredi FC fogadja a Pápai Perutz FC-t.

A többiek nem tudtak beleszolni a páros bajnoki címért (és az esetleges feljutásért) folytatott csatájába. A fürediek 70 ponttal vezetik a tabellát, egyetlen pontvesztésük egy tavaly augusztusi, Ugod elleni döntetlen volt. A Perutz FC egy ponttal áll rosszabbul, döntetlenjük nincs a pápaiaknak, viszont ősszel hazai pályán alulmaradtak a Balaton-parti vetélytárssal szemben.

A BFC (a labdával Ódor Norbert) hazai környezetben vívja a szezon derbijét Fotó: Penovác Károly

A két együttes gólaránya is beszédes: a BFC 93 lőtt és 12 kapott, míg a Pápa 111 (!) szerzett és mindössze 10 kapott találattal áll.

- Furcsa ez a helyzet, és kicsit minősíti is a ligát, hogy csak két csapat halad fej fej mellett. Mindig érdekesebb, ha négy-öt együttes is esélyes az első helyre - reagált érdeklődésünkre Beszédes Sándor, a balatonfürediek vezetőedzője, aki megjegyezte: jó csapata van, de bőven tudnak még hová fejlődni.

- Elérkeztünk a rangadóhoz. Kis kellemes feszültség van a levegőben, hiszen elképzelhető, hogy sorsdöntő a meccs. Fokozott figyelemmel és adrenalinnal készülünk. Ugyanakkor próbáljuk nem túlfeszíteni a húrt, hiszen mi van, ha szombaton nyerünk, majd a folytatásban kétszer kikapunk? Van még három-négy komoly mérkőzésünk hátra.

Beszédes Sándor a meccs várható képével kapcsolatban elmondta: ők teszik a dolgukat, igyekeznek keményen, fent védekezni, minél előbb labdát szerezni és sok helyzetet kialakítani.

- Én a támadást preferálom. Van benne persze rizikó, hiszen ellenfelünknek jó játékosaik vannak. Például Venczel Zoltán (a góllövőlista
éllovasa 43 találattal - a szerk.), aki biztosan jó kvalitású focista, így külön figyelmet érdemel. Azt gondolom azonban, hogy nem ott dől majd el a küzdelem, hanem azon, ki tudja eredményesebben megakadályozni a másik építkezését - fogalmazott a füredi mester.

- Egy dolgunk van, győznünk kell, csak úgy tudunk bajnokságot nyerni - kezdte Marton Miklós, a pápaiak trénere. A szakember az őszi meccsre (a BFC 3:1-re nyert a Perutzban) visszatekintve elmondta: akkor kicsit szerencsés volt a Füred, hiszen ők szinte végig egykapuztak, miközben a vendégek talált gólokat szereztek.

- Úgy gondolom, háromesélyes találkozó áll előttünk, a pillanatnyi forma dönt majd. Láttam nemrég a füredieket, jó focit játszanak. Persze nekik is megvannak a hibáik, igyekszünk azokat kihasználni - tette hozzá Marton Miklós, aki megjegyezte: a hazai pálya előnye a Balaton-partiaké, de nagyon bízik benne, hogy nem a játékvezető dönti majd el a rangadót.

A szombati összecsapásra akár félezer néző is kilátogathat. Információink szerint Pápáról 200 szurkoló érkezhet. Persze az időjárásnak is szerepe lesz a közönségszám alakulásában, annyi bizonyos, hogy remek hangulatú derbi áll előttünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!