Sport

2016.06.15. 13:05

Az Almádi megelőzte a Vidit

Balatonfűzfő - Remekül sikerült, színvonalas utánpótlástornát rendezett a Fűzfői AK, amely egyúttal újabb emléket állított közelmúltban elhunyt fiatal játékosának.

Horváth Gábor

Az idén januárban tragikusan fiatalon és váratlanul elhunyt Szántó Csaba emlékére rendezett utánpótlás-labdarúgótornát a Fűzfői AK.

Keil Norbert klubelnök lapunknak elmondta: minden évben szeretnék tető alá hozni az eseményt, amelyet idén az U-9-es korosztály számára írtak ki. Huszonkét csapat alkotta a mezőnyt, több megyéből is érkeztek gyerekek és szülők a balatonfűzfői városi stadionban tartott megmérettetésre.

A Balatonalmádi SE (kék mezben Halász Levente) nagyszerű játékának ezüstérem lett a jutalma (Fotó: Stieger Ádám)

- Kezdésként a FAK együttese, valamint a többi csapat kapitánya elkísérte Szántó Csaba édesanyját és testvéreit az emléktáblához, amelyet megkoszorúztunk - tudtuk meg Keil Norberttől, aki kiemelte: a viadal díszvendége volt Csongrádi Ferenc korábbi kiváló, a Videotonnal UEFA-kupa-ezüstérmes, válogatott labdarúgó.

A tornán végül siófoki siker született, a második helyen a kiválóan szereplő Balatonalmádi végzett, harmadik pedig a Videoton lett. Mindenkinek jutott oklevél, az első hat helyezett pedig kupát és érmet kapott. A bajnok egy garnitúra szerelést vehetett át.

A gólkirályi címet a siófoki Gamauf Zsombor szerezte meg, a legjobb kapus klubtársa, Kerekes Ferenc, a legjobb mezőnyjátékos pedig Horváth Milán (Balatonalmádi) lett. A végeredmény: 1. Siófok A, 2. Balatonalmádi, 3. Videoton, 4. Siófok B, 5. Veszprém FC USE, 6. Nyirád, 7. Dombóvár, 8. Csetény, 9. Balatonfüred, 10. Pápa, 11. Sárosd, 12. Várpalota, 13. FAK, 14. Herend, 15. Iszkaszentgyörgy, 16. Lajoskomárom, 17. Zirc, 18. Devecser, 19. Csajág, 20. Pátka, 21. Badacsony, 22. Polgárdi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!