Sport

2016.04.19. 14:21

Két röplabdás fiaskót hozott a hétvége

Balatonfüred, Veszprém - Egyik NB II-es női röplabdacsapat sem tudott nyerni a hétvégén. A Fürednek így elúszott az ezüstérem, a Veszprém továbbra is sereghajtó.

B. Virág Rita

SzOESE-Szent Benedek 3:1 (21, 23, -24, 17)

Szombathely, 100 néző. Szent Benedek Balatonfüred: Szokolikné, Környei, Dordzsceren, Molnár, Pál-Szabó, Gerencsér.

A múlt heti, Pécs elleni győzelem után bizakodva vágott neki a szombathelyi találkozónak a Szent Benedek. A teremben tikkasztó hőség fogadta a csapatokat, amelyek minden labdáért, pontért megküzdöttek, de a végjáték a hazaiaknak sikerült jobban.

A második etapban végig fej fej mellett haladtak a csapatok, és nagy csatában újra a szombathelyiek örülhettek.

Végre magára talált a Szent Benedek, összeszedett támadójátékkal, remek nyitásokkal állva hagyta ellenfelét, és bár a vége szoros lett, de sikerült a szépítés. A negyedik szettben váratlanul leblokkolt a Füred, a SzOESE 6:0-ra meglépett. Ezt követően hiába igyekeztek a balatoniak, nem tudtak közelebb zárkózni, és a koncentráció hiánya a vendégek vereségét okozta.

A fiatal veszprémiek megpróbálták megnehezíteni a pécsiek dolgát

PTE-PEAC-VESC 3:0 (12, 21, 24)

Pécs, 100 néző. Veszprémi Egyetem SC: Zsinka, Miklós, Talabér, Pusztay K., Lados, Májusi. Csere: Németh, Pusztay D., Szentesi, Rivnyák (liberó). Edző: Magi Gábor.

A komoly magassági fölényben lévő pécsiek remek nyitásokkal zavarták össze a fiatal veszprémieket. A támadó, agresszív szervákkal nem bírt a VESC, gyorsan elúszott az első játszma. A második felvonásban feljavult az egyetemisták játéka: sokkal bátrabban támadtak, főleg a centerek, a sáncok voltak meghatározóak, és a biztos nyitásfogadásoknak köszönhetően megszorongatta házigazdáit a VESC.

A harmadik szettben látványos mezőnymunkával próbálta tartani lépést a Veszprém, de ez sem volt elég a játszma megnyeréséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!