Sport

2016.03.30. 15:05

Így kell kezdeni: remekül debütált a VÚK

Veszprém - Összesen hat éremmel zárta a 19. Nemzetközi ORKA-kupát a Veszprémi Úszó Klub szinkronúszó csapata.

Heffler Péter

A múlt hétvégén rendezték a szinkronúszók egyik legnevesebb, és legnagyobb ranggal bíró versenyét, a 19. Nemzetközi ORKA-kupát Székesfehérváron.

Összesen hat ország, harminc egyesület és közel hatszáz versenyző vett részt a megmérettetésen, mely a Veszprémi Úszó Klub tízfős csapata számára az idei második állomás volt.

A verseny első napján Krasznai Lilla arany-, Tulipán Anna pedig ezüstérmet szerzett, míg Csomai Panna negyedik helyen végzett.

A fiatalabbaknál Szöllősi Vivien második, Farkas Luca harmadik lett. Ezenfelül a 2003-as korosztályból ki kell még emelni a harmadikként végző Horváth Boglárkát, akárcsak a 2004-esek között bronzos Nagy Lilit.

Az egyesület szinkronúszói nemcsak versenyrutint, érmeket is gyűjtöttek Székesfehérváron
Fotó: VÚK

A két edző, Aranyossy-Nagy Zsófia és Szokoly Réka elmondta, hogy a többiek teljesítménye mellett sem szabad szó nélkül elmenni, hiszen oklevelet kapott az ötödik helyen záró Boda Noémi, a hatodikként végzett Winkler Kata és a hetedik Tulipán Eszter is.

Az ORKA-kupa második napján zenés kűröket kellett bemutatni a versenyzőknek, akik közül a Krasznai Lilla-Csomai Panna duó életük első kezdő páros kűrjét adta elő, és a huszonhárom indulóból hatodikként végeztek.

A Horváth Boglárka, Nagy Lili, Szöllősi Vivien és Tulipán Anna összetételű négyes pedig csapatban debütált Székesfehérváron, és tizennégy induló közül egyből a negyedik helyet szerezték meg a hölgyek.

- A lányok nagyon koncentráltan, összeszedetten versenyeztek a hosszan tartó versenyszámok, illetve a még csak most alakuló versenyrutin ellenére is - mondta Aranyossy-Nagy Zsófia.

- Vidám, összetartó csapat képét mutatták, ami a legnagyobb öröm és elismerés számunkra. Így a jó eredmények szinte már maguktól értetődőek. A versenyrutin, a visszajelzés, az újabb motivációk és a csapatszellem jegyében mentünk, és nem hiába - árulta még el az edzőnő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!