Sport

2016.02.26. 11:51

Zeitz pályafutása veszélyben? - Új játékos a Veszprémnél

Veszprém - A PPD Zagreb ellen megsérült Christian Zeitz helyére sürgősen új játékost igazolt az MVM Veszprém férfi kézilabda alakulata.

B. Virág Rita

A német légiós először októberben dőlt ki a sorból, Zágrábban olyan csúnya vállsérülést szedett össze, hogy a gondos törődés ellenére négy hónapot kellett kihagynia. Zeitz keményen dolgozott a visszatérés érdekében, és február elején végre újra pályára léphetett. Öröme azonban nem sokáig tartott, ugyanis (ismét) a PPD Zagreb ellen kiújult a vállsérülése. Úgy tudjuk, a jobbátlövő hazautazott Németországba és otthon kezelteti magát, de olyan pletykák is lábra keltek, miszerint a pályafutása is veszélybe került. Az mindenesetre biztos, hogy újabb négy hónapig megint nem játszhat, ugyanis a veszprémi klub rövid idő alatt új játékost igazolt a helyére.

A spanyol Isaias Guardiola a francia Pays d'Aix együttesétől érkezik a bakonyi gárdához. A korábban a Ciudad Realban, majd az Atletico Madridban, a Rhein Neckar Löwenben, valamint az Aalborgban is kézilabdázó játékos kölcsönbe érkezett, a szerződése 2016. június 30-ig szól. A 32 esztendős jobbátlövő a spanyol válogatottban is megfordult már. Veszprémben a 9-es számú mezben fog szerepelni. Egyelőre a játékengedélye pénteken kora délután még nem érkezett meg, de az EHF szabályai szerint az új igazolás már csak a kieséses szakaszban szerepelhet, így a csoportkör hátralévő meccsein, vagyis szombaton sem játszhat. A klub információi szerint szinte biztos, hogy hétfőn sem fog pályára lépni, a PPD Zagreb elleni SEHA-Liga meccsen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!