Sport

2015.11.02. 15:38

Kézilabda NB I/B: Kaló edző távozott VBSK-tól, a Veszprémi KSE nagy csatát nyert

Megyei körkép - Kaló Sándor végleg elköszönt a Várpalotai Bányász SK férfi kézilabdázóitól. A helyét ideiglenesen Soha Gergő játékos-edző vette át. A csapat egyébként megint kikapott. Az újonc VKSE viszont az utolsó percben fordítva nyert.

B. Virág Rita

A hétvégén csak két csapat volt érdekelt a férfi kézilabda NB I/B-ben, ugyanis a Balatonfüredi KSE U23 és az MKB Veszprém U23 rangadót november 11-én rendezik meg a füredi Lóczy gimnázium sportcsarnokában.

Veszprémi KSE–SZESE Győr 27:26 (12:12)
Veszprém, 100 néző. V.: Arnold, Kosztend. Veszprémi KSE góllövői: Márton B. 7 (2), Gulás 6, Tombor 3, Lelkes 2, Kovács Gy. 2, Szobol 2, Heiczinger 2, Kisék B. 1, Pásztor 1, Bonyhádi 1. Az ellenfél legjobb dobói: Schneider 11 (3), Kovácsovics 5, Szabó A. 5.
Kiállítások: 14, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 3/3.

Ugyan a mérkőzés elején még a VKSE vezetett (4:2), ezt követően rendre a SZESE ment elöl (6:8, 8:11). Jó hajrájának köszönhetően azonban a félidő végére egyenlített a Veszprém. Szünet után is színvonalas, izgalmas találkozó szemtanúi lehettünk, ám hajszálnyival a győriek pontosabban támadtak (18:17, 20:22). Az utolsó tíz percben aztán Márton vezérletével egyenlített a VKSE, majd a győzelmet jelentő találatot Kisék B. szerezte meg.

Alba Regia–VBSK 32:27 (16:13)
Székesfehérvár, 200 néző. V.: Bócz, Wiedemann. Várpalotai Bányász SK: NYÁRI – GALAMBOS 11 (2), Schekk 3, Soha 5 (2), Szabó 1, Németh 4, Polgár 2. Csere: Ubornyák (kapus), Daruság, Vékony 1, Mecseki, Puskás, Kara. Edző: Soha Gergő.
Hétméteresek: 3/3, ill. 4/4.
Kiállítások: 6, ill. 8 p.

A várpalotai csapatot Soha Gergő (balról az első) játékos-edzőként irányította az Alba Regia ellen vívott mérkőzésen (Fotó: Penovác Károly)

Jól indult a találkozó a vendégek részéről, hiszen a 10. percben már 3:8 állt az eredményjelzőn. A vendégek többek között Nyári kapus bravúros teljesítményének köszönhetően tudtak meglógni. A félidő 20. percéig biztosan őrizte előnyét a VBSK (8:11). Majd váratlan rövidzárlat állt be a játékba, a hazaiak zsinórban öt gólt lőttek, és a játékrész végére már az Alba Regia vezetett. Szünet után sokáig felváltva estek a gólok. A Várpalota védekezése gyenge lábakon állt, így hiába igyekezett, nem tudott közelebb férkőzni ellenfeléhez.

Szedlák Tamást szeretnék a kispadra

Kaló Sándor az idény elején jelezte a VBSK vezetőinek, hogy október elejéig tudja irányítani a csapatot, ugyanis a főváros mellé költözik családjával. Mivel addig nem sikerült megtalálni az utódját, ezért további három meccset vállalt a szakember, ám a hétvégén már Soha Gergő irányította a csapatot. Megtudtuk tőle, Szedlák Tamást szeretnék a kispadra, de a döntés a klubvezetés kezében van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!