Sport

2015.11.18. 17:21

Éremeső az úszóknál - Két fiatal ajkai úszó is meghívást kapott a korosztályos válogatottba

Megyei körkép - Hat elsőséggel összesen harmincnégy érmet gyűjtött a veszprémi Balaton Úszó Klub és az ajkai Rája '94 Úszó Klub a Nyugat-dunántúli Régióbajnokságon.

Heffler Péter

Kiválóan szerepelt a megye két nagy úszóklubja a közelmúltban Szombathelyen megrendezett, Nyugat-dunántúli Régióbajnokságon. A Balaton Úszó Klub és a Rája '94 Úszó Klub is nagy tempót diktált a vasi székhelyen, és versenyzői jó pár csapás-sal előrébb jártak a vetélytársaknál.

Az Epres Imre és Vattai András edzők által irányított BÚK-csapat részéről Bartalus Mirtill 50 méter mellen és 50 méter gyorson, Karancsi Réka 50 méter háton, Áment Balázs pedig 100 méter mellen szerzett aranyérmet.

Ezüstmedál került Németi Zsóka (200 m gyors, 100 m pillangó, 100 m gyors, 100 m mell), Vígh Olivér (50 m hát, 50 m mell), Karancsi Réka (50 m gyors) és Bartalus Szilárd (50 m gyors) nyakába, míg a dobogó harmadik fokára Tóth Réka Erzsébet (100 m mell, 200 m vegyes), Szathmáry Zsombor (50 m pillangó, 50 m mell, 50 m hát, 50 m gyors), Bokányi Barbara (100 m hát), Bartalus Mirtill (50 m hát), Bartalus Szilárd (50 m hát), Eszenyi Mór (50 m hát), Karancsi Réka (50 m mell), Németi Zsóka (200 m vegyes), Kersák Kristóf (200 m vegyes) állhatott fel.

Az Epres Imre és Vattai András edzők által vezetett Balaton Úszó Klub versenyzői a szombathelyi Nyugat-dunántúli Régióbajnokságon, ahol összesen négy aranyérem, nyolc ezüst és tizennégy bronz jutott a tehetséges fiataloknak

Ráadásul a 4x50 méteres lány gyorsváltó a Németi Zsóka Karancsi Réka Bartalus Mirtill Karancsi Szonja összeállításban még egy bronzérmet is betett a közösbe. Szokolai László vezető-edző elmondta, hogy egy hónappal az évzáró versenyek előtt igen biztatóak a klub ifjú úszói által elért eredmények.

A Rája '94 Úszó Klub szintén kitett magáért, ugyanis Szóka Júlia öt számban állt rajtkőre, és ugyanennyiszer léphetett fel a dobogó valamelyik fokára. Farkas András tanítványa 100 és 200 méter gyorson arany-, 200 méter vegyesen ezüst-, 100 méter háton és 100 méter mellen pedig bronzéremnek örülhetett.

Szóka Júlia és Cser Dávid, az ajkai Rája '94 Úszó Klub versenyzői, akik szintén kiválóan helytálltak
Fotó: BÚK, Farkas András

Az ajkaiak részéről azonban itt még nem állt meg az éremtermelés, ugyanis Kun Szabó Fanni 200 méter gyorson másodikként ért célba, Palkovics Adél 50 méter pillangón, míg Cser Dávid pedig 100 méter mellen lett harmadik.

- Nagyon büszke vagyok a gyerekekre, mert pazar teljesítményt nyújtottak, és teszik ezt úgy, hogy napi kétszáz kilométert utaznak a négy-öt órás edzésekért, ami mellett természetesen még iskolába is járnak. Ráadásul külön öröm, hogy a napokban a klubtól Kun Szabó Fannit és Munkácsi Mentát is meghívták a Magyar Úszó Szövetség korosztályos válogatottjába, így számukra 2016 januárjában egy dubai edzőtáborral kezdődik majd a jövő évi felkészülés - mondta Farkas András, a Rája '94 Úszó Klub vezetőedzője.




Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!