Sport

2015.10.24. 17:13

Világkupára készül, összefogtak a látássérült erőemelőért

Bakonyvári Kristóf a füzesgyarmati erőemelő-világkupára készül, amelyet november elején rendeznek. A veszprémi látássérült fiatalember utaztatása, versenyeztetése, otttartózkodása sok pénzbe kerül, amit családja, klubja nem tud finanszírozni, ezért többen is a segítségére siettek, nehogy lemaradjon a rangos nemzetközi megmérettetésről. Kristóf szakmailag folyamatosan fejlődik, de ez egyáltalán nem természetes az ő egészségi állapotában.

Donát Tamás

- Tehetséges fiatalemberről van szó, aki lépésről lépésre felépítette magát az évek során - értékelte teljesítményét edzője, Kupcsik László. - Látássérültként nincs könnyű helyzetben. Érthetően kicsit lassabban halad, mint ép társai. A versenyzés megtanulása sem könnyű feladat, csakúgy, mint a gyakorlatokat végrehajtani, bemutatni. Szorgalmasan, nagy akarattal készül, mert bizonyítani szeretne. Sokat tanul, dolgozik azért, hogy eredményes lehessen.

A Lions Club ötvenezer forintot adott át a Top Gym erőemelőjének, hogy elindulhasson a Világkupán. Utazásra, nevezési díjra és egyéb költségeinek finanszírozására vehette át a jótékonysági összeget az egyik edzés elején.

- A Lions Club alapvetően a látássérülteket támogatja, ezért gondoltuk azt, hogy segítünk Kristófnak - indokolta a döntést Leitold László elnök. - Ráadásul a gimnazista fiatalember nem törödőtt bele a sorsába. Kőkeményen edz, készül, azért adakozunk, hogy elérhesse céljait, álmait.

Bakonyvári Kristófot dr. Keszthelyi Csaba ismertette meg az erőemeléssel. Nagyon sokat foglalkozott, gyakorolt vele a szenior sportoló, hogy idáig eljuthatott a tanítványa
Fotó: Penovác Károly

A fiú sorsa másokat is megérintett, és további segítség is érkezett.

- Húszezer forintot adunk Kristófnak és számlát nyitunk, hogy mások is tudjanak jótékonykodni - adta át az összeget Sulákné Hontai Mária, a Zonta Club elnöke. - Példaértékű a szorgalma, az eltökéltsége, ahogy készül és gyakorol a nagy eseményre. Remélem, mások is segítenek, hogy eljuthasson a világkupára.

Bakonyvári Kristófot dr. Keszthelyi Csaba ismertette meg az erőemeléssel. Nagyon sokat foglalkozott, gyakorolt vele a szenior sportoló, hogy idáig eljuthatott a tanítványa. A tetőfedő iskola tanulója Füzesgyarmaton is szeretne bizonyítani.

- Száztíz kilóval guggolni, százötvenet felhúzni, fekvenyomásban pedig jó lenne kilencvenötöt teljesíteni - fogalmazta meg a novemberi célokat Bakonyvári Kristóf. - A diákolimpián csak fekvenyomásban indulok, de ott már szeretném átlépni a száz kilót. Igazán megható, és köszönöm, hogy segítenek nekem abban, hogy eljuthassak a világkupára, ami nagyon fontos verseny az életemben. Hosszú volt az út idáig, de megérte befektetni az időt és a fáradságot.

A család is megtesz mindent azért, hogy Kristófnak ne kelljen abbahagynia a sportot, az erőemelést. Édesapja otthonukban is megteremtette a feltételeket a felkészülésre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!