Sport

2015.08.06. 15:46

Két keréken a Balaton-felvidéken - Eredményes megyebeli versenyzők

Balatonfüred - Négy táv várta az idei Balaton Bike Fest résztvevőit, ahol a leghosszabb túrán szép megyei eredmények is születtek.

B. Virág Rita

A Balaton-felvidék legszebb tájaira kalauzolta a Specialized Maraton 105 kilométeres távja a népes mezőnyt.

Az országúti kerékpárversenyen a résztvevők Balatonfüredről indulva Csopak, Veszprémfajsz, Nemesvámos, Vöröstó, Barnag, Mencshely, Köveskál, Kővágóörs, Dörgicse, Pécsely, Aszófő érintésével jutottak vissza a rajthoz.

A több mint ötszáz résztvevőnek bizony alaposan meg kellett dolgoznia a dimbes-dombos vidéken.

A nőknél az ajkai Hubai Tímea az abszolút sorrendben az előkelő második helyet szerezte meg, ideje 2:48:37 óra volt. A korosztályos versenyben is ezzel második lett a felnőtt nőknél. A női szenior kategóriában a Veszprémi Triatlon Egylet (VTE) képviselője, Fügi Andrea volt a leggyorsabb (5:00:09).

A férfiaknál master kategóriában a VTE-s Szóka At- tila negyedikként ért célba (2:27:33), míg a Bakony Bike Pétfürdő csapatából Bakos András a hetedik lett (2:31:59).

A szenioroknál a Balaton Party KE sportolója, Bene-dek István volt a leggyorsabb 2:32:29 órával.

- A Nosztorinál az emelkedőn el tudtam menni a 60 fős élbollyal. Igyekeztem jó pozíciót keresni a mezőnyben, de az állandó szökések miatt örültem, hogy ott tudtam maradni. A tapolcai úton őrült tempót diktáltak az élen lévők, ráadásul a szél is fújt. Többször a maximumon kellet tekernem. A Káli-medencében kicsit lenyugodtak a kedélyek, de ez csak átmenet volt, mert tudtam, hogy mindenki az óbudavári emelke-dőre készül. Tagyon előtt a semmiből egy hatalmas bukás volt a mezőny közepén, szerencsére én valahogy megúsztam. A meredek emelkedőt saját tempóban tekertem, itt lemaradtam a fiataloktól. Nagyon hektikus verseny volt, ráadásul esőben kezdtünk,
kánikulában fejeztük be. Százhatvanötös pulzusátlagom lett, ilyen magas idén még nem volt - számolt be lapunknak Benedek István, aki 2 óra 32 percet ment a viadalon.

A szenior I kategóriát tíz perc előnnyel nyerte, összetettben a 34. helyen ért célba.

A Caprine Balaton-felvidék túra 40 kilométernyi kihívást tartogatott az amatőröknek és a lelkes családoknak, amely egyesek szerint a te- rület legszebb vidékén haladt végig.

A Cross Tihany-kerülő családi túrán pedig összesen 20 kilométert kellett teljesíteni. A szervezők felhívták a figyelmet előre: nem verseny-re, időre ment a bringázás, a cél inkább a családok megmozgatása volt egy izgalmasabb helyszínen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!