Sport

2015.06.13. 10:05

Fáncsy megvédte címét

Balatonalmádi - Megvédte címét a balatonalmádi Fáncsy Imre, aki bravúros játékkal, egyenletes teljesítménnyel nyert a XXXIV. Zalakarosi Sakkfesztivál B csoportjában.

Horváth Gábor

A tavalyi győztes Fáncsy Imre ezúttal sem talált legyőzőre Zalakaroson. A rangos verseny B csoportjában 118 sakkozó vett részt 11 országból, a helyieken kívül volt azerbajdzsáni, kínai, horvát, cseh, francia, német, macedón, román, szlovén és ukrán induló is. Az elmúlt évekhez képest, sokkal erősebb mezőny állt rajthoz, 25 címviselőből 10 nemzetközi mester és 15 Fide mester mérettette meg magát.

A viadalon Fáncsy Imre többek között korosztályos bajnokot, Európa-bajnokot, régi riválist győzött le, valamint értékes döntetlent ért el az első helyen kiemelt Almási István ellen. Utóbbi hiába hajrázott jól, a döntetlen nem neki kedvezett. A balatonalmádi játékos a versenyen egyedüliként nyolc címviselővel küzdött meg, eredményesen, hiszen megvédte tavaly megszerzett első helyét.

A végeredmény: 1. Fáncsy Imre 7.5 pont, 2. Almási István 7,5 pont, 3. Ruck Tamás 7 pont

4. Ianov Viktor 7 pont, 5. Kernazhitsky Leonid 6,5 pont, 6. Mészáros András 6,5 pont.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!