Sport

2015.02.14. 11:06

Rafael Alija sikeres csapatot épített Várpalotán

Húsz évvel ezelőtt kezdte el szakmai munkáját Rafael Alija, azóta ismerik a fitneszt Várpalotán. A DSE Unió Fitnesz szakága évről, évre megbízhatóan szállítja az eredményeket, mégsem csak ezért szeretik ezt a sportot a lányok. Többről van itt szó pusztán az edzéseknél.

B. Virág Rita

A DSE Unió fitnesz csapatának edzéseit Rafael Alija vezeti a megalakulás óta. A Gál Gyula sportcsarnok karzati edzőtermében hetente kétszer, háromszor találkoznak az ifjú hölgyek, van, aki óvodás kora óta ide jár, s most középiskolás, sőt egyetemista. A klub egyik büszkesége Szántó Ildikó, aki már sok-sok siker részese volt, de Csik Petra, Fekete Dominika, Katona Kitti, Simon Anasztázia, Szöllősi Enikő, és Srestnyev Ivett is törzsgárdistának számít.

A lányok imádják edzőjüket, isszák minden szavát, jó a hangulat, ugyanakkor érződik a szigor és a fegyelem is. Ez elengedhetetlen, hiszen több olyan gyakorlat is akad, ahol megfelelő koncentráció, odafigyelés nélkül gyorsan megtörténhet a baj.

Rafael Alija azonban nemcsak tanítványai testi, fizikai felkészültségére figyel. Több ő egyszerű edzőnél, a legjobb szó rá a mentor, aki igyekszik megoldást keresni mindenféle lelki bajra, problémára, s odafigyel a lányok erkölcsi fejlődésére is. Ezen kívül elkötelezetten hisz abban, hogy tanítványaiban kialakítsa a rendszeres fizikai aktivitás igényét, a sport szeretetét és fenn is tartsa ezt az állapotot.

No, de térjünk rá, mi minden történt az elmúlt esztendőben a DSE Unió fitnesz csapatánál. Az év egyik legfontosabb eseménye a Szerbiában megrendezett 23. Euro Show Dance verseny volt, ahol a várpalotai társaság tizenhárom produkcióval nevezett. Végül önmagáért beszél, hogy az együttes kilenc első, egy második és egy harmadik helyezést szerzett. Az egyik legtehetségesebb előadót, Fekete Dominikát pedig egyéni gyakorlatáért a pénzdíjért zajló párbajra is kiválasztották.

A DSE Uniónál büszkén számoltak be a IV. Dunántúli Táncverseny eredményeiről is, ahová tizenöt produkcióval érkeztek meg a lányok. Itt a több érmes és előkelő helyezés mellett a legjobb tánccsapatnak járó elismerést is hazahozhatta az Unió.

Az alakulat rendszeres fellépője a Várpalotai Napoknak, ahol mindig színvonalas előadásokkal ragadtatta tapsra a közönséget.

Rafael Alija hozzátette még, reményei szerint az idén is jó eredményeket tudnak majd elérni. Az bizakodásra adhat okot, hogy a fiatal hölgyek elszántan, lelkesen dolgoznak hétről, hétre és örömteli látni a fejlődésüket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!