Sport

2014.12.09. 12:05

Veszélyes terepen a Füred - A tartalékos és fiatal együttes szerdán a listavezető vendége lesz

Balatonfüred - Újabb sérültje van a lassan kizárólag junior és ifjúsági játékosokkal felálló balatonfüredi kézilabdacsapatnak. Az utánpótlás válogatottak szerdán a listavezető otthonában villanthatják meg oroszlánkörmeiket.

Horváth Gábor

Bóka Bendegúz, Zdolik Bence, Juhász Károly és Uros Vilovski után Kis Ákos is megsérült a Balatonfüredi KSE NB I-es kézilabdacsapatának keretében.

A BKSE így kénytelen junior és ifjúsági játékosok sokaságával felállni a listavezető MOL-Pick Szeged otthonában, amely igencsak veszélyes terep. Az NB I jelenlegi legjobb csapatának vendégeként ugyanis nem nehéz komoly pofonba beleszaladni. A füredieknek persze nem ez a célja, a fiatalok ha nem is rutinosak, ügyesek, tehetségesek és utánpótlás válogatottak. Itt az újabb remek lehetőség, hogy megvillantsák oroszlánkörmeiket. Múlt vasárnap a Csurgó ellen ez részben sikerült, a tartalékos BKSE nagyot küzdve döntetlenre végzett hazai pályán a tabella másodikja ellen.

Székely kapusban és a védekezésben bízhatnak a fürediek, Kis Ákos (jobbra) viszont megsérült (Fotó: Penovác Károly)

- Bravúrpontot szereztünk a Csurgó ellen. A fiatalok végig hittek magukban, nagyot harcoltak és az erőfeszítésnek meg is lett az eredménye - tekintett vissza Csoknyai István. A Balatonfüredi KSE vezetőedzője megjegyezte: az alapszakasz legnehezebb mérkőzése előtt állnak, hiszen a legerősebb vetélytárs otthonában kell pályára lépniük.

- Nem könnyű a helyzetünk. A sérülések hátrányosan érintenek bennünket, de más szempontból nézve, a fiatalok ilyenkor megmutathatják, mit tudnak. A Szeged abszolút esélyese a mérkőzésnek, mi ezúttal is a védekezésünkben és a kapusteljesítményünkben bízhatunk leginkább, hiszen támadásban felforgatott lesz az összeállítás - fogalmazott a szakember.

A Szeged- Balatonfüred meccs 17 órakor kezdődik.

A Bajnokok Ligájában is érdekelt Szeged hibátlan teljesítménnyel vezeti az NB I-es tabellát, a Tisza-partiak mind a 14 mérkőzésüket megnyerték. A Balatonfüredi KSE jelenleg a negyedik helyen áll 19 ponttal. A BKSE szombaton is pályára lép, december 13-án a sereghajtó Komlót fogadja.




Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!